76% 121 szavazat
Rob Roy

Rob Roy

Rob Roy
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
26
Szereplők (26)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
3
Díjak (3)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

Hol nézheted

Liam Neeson

FILMINFÓ

1713-ban Skóciában Rob Roy MacGregor törvényen kívülivé válik, amikor egy nemes és az unokaöccse megvádolják egy bűntettel, amit nem követett el. A vöröskabátok elől menekülve bosszút keres, és a jakobinusok vádjaival néz… Több


Forgatókönyvíró: Alan Sharp
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 1995.06.08. | HBO Max (2022.04.01.)
 
2023.12.24 Ursus Arctos

legújabb vélemény

Egy méltatlanul kevés figyelmet kapott remek történelmi film

Méltatlanul kevés figyelmet és publicitást kap ez az 1995-ös történelmi film, Liam Neeson és Jessica Lang, illetve Tim Roth főszereplésével. Pedig teljesen történelemhű a XVIII. századi közeg, és élvezetes a sztori is. Nálam a legjobb történelmi filmek listáján is előkelő helyen szerepel. Értékelésem: 4 csillag.

1
 
2019.07.06 Yosihiro

Rob Roy

Egy remek kalandfilm, ugyan hasonlít a Rettenthetetlenhez, de más szerintem a film mondanivalója. Nagyon a büszkeség és az igazmondás a film lényege. A szerelem érzése is átjön a filmen, bár ez némelyik filmkockán másként mutatkozik. A női főszereplő, Jessica L. szerintem gyengén teljesít, én másik színésznőt alkalmaztam volna, ez a szerep nem illett rá. Viszont L. Neeson szerintem jól teljesített. A kardos jelenetek meglepően jól sikerültek. A filmben volt csavar, igazából nem lehetett kiszámolni, hogy a vége hogyan is végződik. Összességében a képi hatások és rendezés remek lett. A hangi effektek és zenei aláfestés is jó lett. A történet jól felépített, és ugyan a főhős színészek jól teljesítenek, a mellékszereplők viszont a közepestől nem tudnak feljebb emelkedni. Remek kalandfilm a kort és az időszakot jól mutatja be. A kosztümök és jelmezek terén is szerintem remekül sikerült a korhű megjelenítés. Csak ajánlani tudom mindenki számára ezt a látványos kalandfilmet. Igazából a filmnek talán egy folytatást is el tudtam volna képzelni, ahol épp a Rettenthetetlen William V. együtt harcol, de ez már csak fantázia marad... Üdv, Yosi

0
 
2021.02.13 uniterra

A történet elég kiszámítható volt, de nem volt rossz. Jók voltak a jelmezek. Tim Roth nagyot alakított. Neeson hozta önmagát, semmi extra, inkább olyan átlagos, kicsit esetlen mackos forma. A többiek inkább átlagos, szürke fazonok voltak, nem túl sok emócióval.

0
 
2023.12.21 Speedy94

Hiteles film a skótok népi hőséről

Rob Roy maga egy olyan hőse a skótoknak, mint nekünk Toldi Miklós vagy az angoloknak Robin Hood, illetve az amerikaiaknak Tamás bátya. Rob Roy szerepét az a Liam Neeson játszhatta el, aki ekkor már sztár volt, hála a Darkmannek és a Schindler listájának. Tette mindezt maximális hitelességgel. Izgalmas cselekmény, amelyben végig tapintható a feszültség. A film lényege és mondanivalója talán az igaz szerelem és az igazmondás. Ennek a filmnek egy hibája van, mégpedig az, hogy kevéssel Mel Gibson A rettenthetetlenje előtt jött ki, és ezzel sajnos háttérbe szorult. Viszont ettől függetlenül nagyon jó, mégis nyers film.

0
 
2015.12.26 batukán

Ebben az időszakban játszották a Rettenthetetlent is. Én ahhoz viszonyítottam, de el kell ismerni, ha az a mérce, akkor nehéz megugrani. Ez egy jó kalandfilm, ami tökéletesen illik Liam Neeson karakteréhez.

0

A film összbevétele 31 600 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet teljes egészében Skóciában vették fel 28M $-ból.Szerző: dulkap

#2
 

Jessica Lange Miranda Richardsont váltotta a filmben.Szerző: dulkap

#3
 

Andrew Keir utolsó filmje 1997-ben bekövetkezett halála előtt. Szerző: dulkap

#4
 

Argyll hercegének a szerepét először Sean Connerynek ajánlották fel. Szerző: dulkap

#5