Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
59
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
28
Képek
1
Videók
S.O.B.

 
JcWh   2018. 11. 27.

legújabb vélemény

Hollywood és társadalomkritika Blake Edwards rendezésében

Eredeti témaválasztás (habár nem teljesen unikális) és sztárszínészek (Julie Andrews, William Holden, Shelley Winters) egy camp stílusú vígjátékba csomagolva, ami a dráma és a szatíra műfaj elemeit is vegyíti. Alapvetően egy tartalmas, világos mondanivalóval rendelkező filmet láthat a néző, amit szerintem a film camp jellege inkább lefelé húz, habár a témához valamilyen szinten passzol. Két dolog miatt ismertebb a film. Először is Julie Andrews mellvillantása és filmbéli bedrogozása miatt, ami elég merész húzás volt a színésznő kedves, kislányos szerepei után. A másik, hogy ez volt William Holden utolsó filmje, amiben ismét nagyszerűen alakított és karakterének józansága miatt játéka még jobban kitűnik a többiek közül. Méltó lezárása volt ez az alkotás Holden pazar filmes karrierjének. A filmet Andrews gyönyörű éneklése zárja. Összességében egy tartalmas és elgondolkodtató filmet láthatunk, de mindenképpen készüljünk fel az eltúlzott alakításokra és a történet abszurditásaira.

A film összbevétele 14 867 086 dollár volt (imdb.com).

 

Julie Andrews – elmondása szerint – nézve William Holden, Robert Preston, Richard Mulligan és Robert Webber közös jelenetének forgatását, félt, hogy Holden alulmarad a színházi tapasztalattal rendelkező trióval szemben. Andrews később – látva a jelenetet a filmben – már úgy érezte, hogy Holden – főképp a színész rendkívüli kisugárzása miatt – a többiek fölé emelkedve uralta a jelenetet.

(JcWh)
 

William Holden a film sajtókonferenciáján való megjelenése mellett számos interjút adott újságoknak, rádió- és TV csatornáknak, hogy népszerűsítse a filmet.

(JcWh)
 

A Paramount stúdió visszautasította Blake Edwards tervét a nagyszabású filmbemutatóról. Edwards végül saját pénzén mégiscsak megszervezte az egész hétvégén át tartó filmpremiert különböző programokkal egybekötve.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.