A hullaégető

Spalovac mrtvol

A film nyelvezete a cseh és a héber voltak.Szerző: Hieronymus Bosch

A film megjelenésének dátuma 1969. március 14-e volt. Szerző: Hieronymus Bosch

A film forgalmazója a Central Office of Film Distribution volt.Szerző: Hieronymus Bosch

A teljes filmet a Second Run DVD adta ki 2006. április 10-én, majd újra kiadta a Dark Sky Films, szintén DVD-n, 2009. március 31-én.Szerző: Hieronymus Bosch

A filmet a nagyközönség először a 1969-ben a Sorrentói Filmfesztiválon látta.Szerző: Hieronymus Bosch

A filmet a mai napig előszeretettel vetítik filmfesztiválokon, mint például 2015-ben a Zágrábi Filmfesztiválon, 2016-ban a Zsidó Filmfesztiválon, és 2019-ben a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon.Szerző: Hieronymus Bosch

Érdekes, hogy mégsem a teljes nevükön említik a náci pártot (NSDAP - Nemzetiszocialista Német Munkáspárt), hanem csak úgy, hogy a Párt.Szerző: Hieronymus Bosch

Maga a történet a nácizmus felemelkedését és a csehek közötti kollaborációt ábrázolja a második világháború alatt.Szerző: Hieronymus Bosch

Az eredeti befejezést az utómunka során Juraj Herz kérésére törölték, és elveszettnek feltételezik. Ezeket a jeleneteket a film rendezője és vágója eltávolították, valószínűleg azért, mert túl kritikusnak bizonyultak a '68 utáni, szovjet támogatású kormánnyal.Szerző: Hieronymus Bosch

A film vége felé Kopfrkingl monológját a szörnyűséges haláltáborokról és a reinkarnáció folyamatáról Hieronymus Bosch zseniális festményeinek felvételei tarkítják.Szerző: Hieronymus Bosch

A híres halszemoptikát Rudolf Hrušínský eltorzítására használta a rendező, és az operatőr, így a férfi megjelenését még groteszkebbé tette.Szerző: Hieronymus Bosch

A filmet fekete-fehérben forgatták, annak ellenére, hogy Juraj Herz rendező nagyon szerette volna, ha ez színesben történik.Szerző: Hieronymus Bosch

Zdeněk Liska, a film zeneszerzője egy doboz pezsgőben fogadott Stanislav Milota operatőrrel, hogy a film nem lesz sikeres a mozikban, amit elbukott.Szerző: Hieronymus Bosch

A filmben három különféle krematóriumban forgattak. Egy prágai, plzeni, és pardubicei krematórium voltak a helyszínek.Szerző: Hieronymus Bosch