Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72

Taare Zameen Par (2007)

Taare Zameen Par
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
17
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 11. 20.

legújabb vélemény

Nálam nem érte el az emészthető szintet és ez volt a fő oka annak, hogy nem vette be a gyomrom. Ennél a filmnél a fő buktató a történet volt mert ez most kivételesen nem volt nekem való.

 
e-batta   2016. 09. 21.

A "rossz" gyerek

Aamir Khan, hát persze. Ez esetben Bollywood-fanoknak kötelező. Ráadásul ezúttal nem csak mint színész, hanem kivette a részét a filmkészítésből is, mint producer és rendező. Producerként tíz filmet jegyez, rendezőként ezt az egyet. Van egy olyan érzésem, hogy annyira maximalista, hogy azért nem vág bele megint, mert valószínűleg nagyon sok energiáját felemésztette ez a film. Tény, hogy csak a film közepén jelenik meg, de onnantól állandóan jelen van. És kiválóan oldotta meg a színészvezetést, gyerekekkel mindig minden sokkal nehezebb. Az Ishaant alakító Darsheel Safary olyan elképesztő alakítást nyújtott, hogy a kritikusok jelölték a legjobb színész kategóriájában az indiai FilmFare díjátad... több»


 
FilmesPéter   2015. 11. 02.

Talán ez a film kevésbé ismert mifelénk, hiszen a legtöbben a hollywoodi filmeket nézik, és megfeledkeznek arról, hogy van egy teljesen más világ is, mint Amerika. Bollywood az egyik ilyen. Én mindenkinek ajánlom a hindi filmeket, mert nagyon optimisták, pozitívak, vidámak, és rengeteg mondanivaló van bennük. Amir Khan talán a legkiválóbb színész, ebben is zseniálisat alakít. A film tele van érzelemmel. Talán meglepő és fura lehet, hogy sokszor énekelnek benne, de ez hozzátartozik az ő világ nézetükhöz, az ő filmjeikhez. Eleinte nekem is fura volt, de aztán úgy magával ragadott, hogy rengeteg hasonló filmet néztem meg és rájöttem, hogy rengeteg jó hindi film van.

 
Bulki   2014. 12. 12.

Nekem kifejezetten tetszett. Megható a tanár-diák kapcsolat apránkénti kibontakozása. Idilli persze, meg ott van az indiai nyomor is erőteljesen, de jók a színészek és jó a rendezés is.

 
Sniper   2014. 12. 03.

Nagyon nyomják az indiai Bollywood gyárosai az ehhez hasonló filmdrámákat az elmúlt években és nincs is ezzel semmi baj! Még mindig jobb, mintha a kétezres évek tucatszámra gyártott híg, zenés-táncos-romantikus, egyazon szabvány méretei alapján legyártott tucatfilmek sorát bővítenék. Ez a film megható (a könnyekre játszik), kedves és tiszta. Igaz, hogy egyszer nézi meg az ember, de van benne valami, ami felemel, s ezért már megéri.

A film összbevétele 21 897 373 dollár volt (imdb.com).

 

A film felsorol néhány hírességet, akik diszlexiások voltak: Leonardo da Vinci, Picasso, Thomas Alva Edison, Albert Einstein, Agatha Christie, Walt Disney, Neil Diamond mellett megemlít egy bollywoodi filmsztárt is: Abhishek Bachchan-t.

(e-batta)
 

A filmet Indiában Panchgani városában forgatták.

(dulkap)
 

India ezt a filmet nevezte a 2009-es Oscar-gálára.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.