Guy Ritchie most se hazudtolta meg önmagát. Iszonyat jól áll neki ez a fajta stílusirányzat. Mindig izgalmas, fordulatos, szaftos, nagypofájú, akciódús történetek. Az angol színészek krémje mindig fellelhető, sok visszatérő is, és pont ezért is imádni való. Első évad (10 rész) pipa. Várom a 2. évadot.
Ebben a sorozatban aztán tényleg minden gengszterfilmes klisét felvonultatnak. Mintha az írók egy checklist alapján dolgoztak volna. Tényleg ennyire nem lehet már újat mutatni ebben a zsánerben? Brosnan és Mirren legalább hozták a kötelezőt...
Ezerszer látott alapsztori jó színészekkel. Felejthető. (Könyörgök, mikor unják már meg ezt, hogy ennyi a dráma, hogy az asszony sír a "luxus" életben, miért nincs a "gengszter" ura sose otthon, és elhanyagolja a családot?)
A családi dráma + gengsztersztori kombináció nálam mindg jó húzásnak tűnik, persze lehet, hogy én vagyok túlságosan elvakult Hardy rajongó. :) Az eddigiek alapján rendben lesz ez, mondjuk a párbeszédek azért lehetnének erősebbek, de annyi baj legyen, Guy Ritchie-t nem a mély karakterdrámák miatt bírjuk.
A sztori maga nem rossz, de nekem túl kiszámíthatónak tűnik. Az atmoszféra működik, de olyan érzésem volt, mintha már ezerszer láttam volna ugyanezt – csak más arcokkal. Oké, ezek az arcok elég jók, de akkor sem érzem kimagaslónak.
Bevallom, azt hittem, ez csak egy újabb krimi sztárokkal, de aztán rohadt mélyre vezetett. A hallgatás és a testbeszéd többet mond minden párbeszédnél. Nem tökéletes, egy epizódon belül is beszürkül időnként, de ott az a kemény vibe. Simán odatettem a kanapéra magam.
Hasonló sorozatok
A karakterek viszik a hátukon, de néha az írás tényleg megszédül. De Tom Hardy, Mirren és Brosnan… nő ők egy másik liga, miattuk a hibák ellenére is érdemes elkezdeni.
Harry precíz, hideg és mégis karizmatikus – Tom Hardy megint hozza a formáját, már csak miatta is érdemes elkezdeni.
Tetszik az angliai stílusú modern maffia világ, de picit sablonos és elcsépelt, hogy mindent kiiktatással oldanak meg. A színészi játék vegyes még, de a végére jobb lehet. Picit magasabb elvárásaim voltak ezzel a sorozattal szemben a nevesebb színészek miatt, de szórakoztató stílusokat hoznak a filmben lévő karakterek sajátos jellemvonásaival.