Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66%

A világ gyengéd közönye (2018)

Laskovoe bezrazlichie mira
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
joe   2019. 03. 21.

legújabb vélemény

Kicsit szkeptikus voltam a filmmel kapcsolatban, azt gondolta, hogy egy már sokszor látott koncepciót látok majd, a szokásos melodrámával és romantikus klisékkel. Igazából abszolút kellemes csalódásként ért a történet. Remekül van felépítve a cselekmény, ráadásul a hangulata is magával ragadott.

 
dakod   2019. 03. 20.

A tavalyi premierek közül szerintem az egyik leggyengébb alkotás volt a A világ gyengéd közöny, de még így is vitt nálam a pálmát. Tetszett, hogy egyáltalán nincs túltolva az érzelgősség, és hogy a karakterek jellemvonásai teljesen realisztikusak, a valóságra visszavetíthetőek. Csakis ajánlani tudom.

 

Dinara Baktybaeva (Saltanat) neve a legtöbbek számára valószínűleg nem cseng ismerősen, ugyanis ez az első európai filmje. Dinara egyébként profi színésznő, aki hazájában, Kazahsztánban igen nagy népszerűségnek örvend.

(hp )
 

Adilkhan Yerzhanov a filmjeiben nagyon szeret a fénnyel 'kísérletezni', ezért minden filmjében más operatőrrel dolgozik együtt. "Mi adja a filmezés lényegét? Tarkovskynak az idő volt az, másoknak a vágás, megint másoknak az színészek, de számomra a fény a meghatározó" - mondta.

(hp )
 

"Az első filmemmel kimondottan elégedetlen voltam, de megértettem valami fontosat. Gyarkan felhúzom a producereket, amikor azt látják, a filmem nagyon más, mint a forgatókönyv. Ez nem azért van, mert bosszantani akarom őket, mindössze úgy gondolom, hogy az csak egy történet, de önmagában még nem művészet" - nyilatkozta a rendező, Adilkhan Yerzhanov.

(hp )
 

Adilkhan Yerzhanov filmjeinek védjegye, hogy ötövözik a dráma és a vígjáték elemeit, ironikusak, és mindeközben a burleszkből is kölcsönöznek elemeket.

(hp )
 

A film címe egy idézet Albert Camus Az idegen című művéből.

(hp )
 

A világ gyengéd közönyét számos A-kategóriás filmfesztiválon bemutatták, egyebek mellett Cannes-ban, Triesztben és Montréalban is.

(hp )
 
Lírai szerelmesfilm, abszurdba helyezett társadalomkritika elegye a kazah Adilkhan Yerzhanov legújabb filmje, amelyben az idilli boldogságtól eljutunk a drámai kilátástalanságig. több»
 
Yerzhanov egyszerre magával ragadó, és hosszan elgondolkodtató Camus interpretációt készített, ami attól izgalmas, hogy hhogy más korban, más élethelyzetben és teljesen más hangon próbál ugyanazokkal a kérdésekkel megküzdeni. több»
 
Azt mondják, a rendező negatív képet fest az országról, ezzel a gesztussal pedig le is leplezi magát a hatalom: talán mégiscsak több valóságtartalom van ebben a tündérmesei, a szerelem és a költészet hatalmát meggyőzően hirdető, de a posztszovjet országokat eluraló korrupciót sem elkendőző filmben, mint azt elsőre gondolnánk. több»