Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

A világ gyengéd közönye (2018)

Laskovoe bezrazlichie mira
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Videók (2)

 
joe   2019. 03. 21.

legújabb vélemény

0

Kicsit szkeptikus voltam a filmmel kapcsolatban, azt gondolta, hogy egy már sokszor látott koncepciót látok majd, a szokásos melodrámával és romantikus klisékkel. Igazából abszolút kellemes csalódásként ért a történet. Remekül van felépítve a cselekmény, ráadásul a hangulata is magával ragadott.

 
dakod   2019. 03. 20.

0

A tavalyi premierek közül szerintem az egyik leggyengébb alkotás volt a A világ gyengéd közöny, de még így is vitt nálam a pálmát. Tetszett, hogy egyáltalán nincs túltolva az érzelgősség, és hogy a karakterek jellemvonásai teljesen realisztikusak, a valóságra visszavetíthetőek. Csakis ajánlani tudom.

 

Dinara Baktybaeva (Saltanat) neve a legtöbbek számára valószínűleg nem cseng ismerősen, ugyanis ez az első európai filmje. Dinara egyébként profi színésznő, aki hazájában, Kazahsztánban igen nagy népszerűségnek örvend.

(hp)
 

Adilkhan Yerzhanov a filmjeiben nagyon szeret a fénnyel 'kísérletezni', ezért minden filmjében más operatőrrel dolgozik együtt. "Mi adja a filmezés lényegét? Tarkovskynak az idő volt az, másoknak a vágás, megint másoknak az színészek, de számomra a fény a meghatározó" - mondta.

(hp)
 

"Az első filmemmel kimondottan elégedetlen voltam, de megértettem valami fontosat. Gyarkan felhúzom a producereket, amikor azt látják, a filmem nagyon más, mint a forgatókönyv. Ez nem azért van, mert bosszantani akarom őket, mindössze úgy gondolom, hogy az csak egy történet, de önmagában még nem művészet" - nyilatkozta a rendező, Adilkhan Yerzhanov.

(hp)
 

Adilkhan Yerzhanov filmjeinek védjegye, hogy ötövözik a dráma és a vígjáték elemeit, ironikusak, és mindeközben a burleszkből is kölcsönöznek elemeket.

(hp)
 

A film címe egy idézet Albert Camus Az idegen című művéből.

(hp)
 
Yerzhanov egyszerre magával ragadó, és hosszan elgondolkodtató Camus interpretációt készített, ami attól izgalmas, hogy hhogy más korban, más élethelyzetben és teljesen más hangon próbál ugyanazokkal a kérdésekkel megküzdeni. több»
 
Azt mondják, a rendező negatív képet fest az országról, ezzel a gesztussal pedig le is leplezi magát a hatalom: talán mégiscsak több valóságtartalom van ebben a tündérmesei, a szerelem és a költészet hatalmát meggyőzően hirdető, de a posztszovjet országokat eluraló korrupciót sem elkendőző filmben, mint azt elsőre gondolnánk. több»
 
Az a különös helyzet adódik a filmmel kapcsolatban, hogy a Jerzsanov által beszélt népi elbeszélésmód sok eleme egybeesik a modernizmusban gyökerező szerzői film megoldásaival... több»