67% 142 szavazat
Hétvégi kirándulás

Hétvégi kirándulás

The Weekend Away
Filmadatlap
15
Vélemények (15)
10
Szereplők (10)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
10
Cikkek (10)
Fórum
Alexa  

Hol nézheted

Christina Wolfe
Leighton Meester
Leighton Meester
Luke Norris
Leighton Meester
Luke Norris
Leighton Meester
Luke Norris
Amar Bukvic
Leighton Meester
Leighton Meester
Ziyad Bakri
Leighton Meester
Ziyad Bakri
Leighton Meester
Ziyad Bakri
Leighton Meester

FILMINFÓ

Egy horvátországi hétvégi kiruccanás balul sül el, amikor egy nőt azzal vádolnak, hogy megölte legjobb barátját. Miközben megpróbálja tisztázni a nevét és kideríteni az igazságot, erőfeszítései során egy fájdalmas titokra… Több


Rendező: Kim Farrant
Író: Sarah Alderson
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.03.03. | Netflix (2022.03.04.)
 
2023.02.12 cynicalrealist

legújabb vélemény

Hétvégi kiábrándulás

Azt már megszokhattuk, hogy a Netflix egyik fő technikája, hogy fog egy régi sztorit, kilúgozza, újra leforgatja, és elénk teszi, hogy nézzük. Jelen darab sztoriját is láttuk már ezerszer. Annak nyilván semmi funkciója, hogy a történet Splitben játszódik, az arab (bocs, szíriai menekült, háborús traumával), de horvátul és angolul is jól beszélő taxisofőr pedig kifejezetten megmosolyogtató. Az sem bizalomgerjesztő, hogy a Netflix fölösleges képkockákkal próbál segíteni a nézőnek (pl. amikor a főbérlő elégedetten – gonoszul? – elmosolyodik), talán azért, hogy ne érjen bennünket meglepetés, és tudjuk, ki a jó és ki a rossz. A meglepetés amúgy egy thrillerben nem lenne nagy baj. Mindezek mellett a film egy átlagos, de nézhető iparosmunka, amit persze senki nem fog rögzíteni, vagy dvd-n megvenni, hogy máskor is megnézze. Még az alkotók sem. Szóval, ugorgyunk.

0
 
2022.03.05 indingo

Horvátországi hétvége

A Hétvégi kirándulás Sarah Alderson 2020-ban megjelent azonos című regénye alapján készült. A film története már leírásból és az előzetesből is kiderült, ami szerintem hiba volt. Elég lett volna elöljáróban csak annyit tudnia a nézőnek, hogy két barátnő elutazik, hogy együtt csajoskodjanak a hétvégén, de egyikük eltűnik. Nagyobb dramaturgiai hatást lehetett volna elérni, ha a film nézése közben tudjuk meg, hogy egyikőjük meghalt. Szóval nem ilyen hétvégi kirándulásra számít az ember. A történeten mindenképpen dobott a csodás Horvátország, a gyönyörű épületekkel és szűk kis utcákkal. Ami szintén pozitívum volt a filmmel kapcsolatban, hogy valóságosnak tűnt a történet. Mennyire vigyázni kell, hogy kiben bízik meg az ember és bármikor bekövetkezhet a baj. A játékidő a 90 perccel teljesen vállalható, a történet nem lett elhúzva. Túl sok szereplőt nem mozgat meg, de ezt nem is kívánta meg a történet. A főbb szerepelők közül számomra csak Leighton Meester volt ismerős, még a Gossip Girl-ös (A pletykafészek) időkből. Összességében egy korrekt, de nem túl maradandó film. Jó indulattal 4 csillag.

4
 
2022.03.06 Alexa

Jobb az atlag Netflix filmeknel

Bevallom őszintén én kellemesen csalódtam ebben a filmben. Nyilván messze elmarad a thriller nagyágyúktól (pl. Bárányok hallgatnak stb), de leköti az embert es probálja megérteni mi is történt. Elsőre egyből levontam a végkövetkeztetést, ki lehet gyilkos, de több gyilkos jelölt is felmerül a filmben és a végén derül csak ki az igazi tettes személye. Nem a megszokott sallang párbeszédek vannak, ebben a filmben tényleg próbalták a jellemeket megmutatni. Túl sokat ne varj tőle, de egyszer szerintem érdemes megnézni, mert jól össze van rakva, főleg, hogy Netflixes filmről van szó. Thrillerek között nem említeném a felsőbb kategóriában, de Netflixes filmeken belül megállja a helyét a felsőbb kategóriában, úgyhogy nézzétek:)

1
3
 
2022.07.11 Klauka89

Nem így képzeled a nyaralást

Nos, nekem ma este került műsorra ez a film. Elsőre úgy indult, mint a női másnaposok feldolgozás. Az első, bő 30-45 percben simán beszélgettem, chateltem mellette, háttérnek elment. Na, de aztán beindult! Fenntartotta az érdeklődést, egy remek thriller kerekedett belőle, ami tényleg simán túlszárnyalt egyes Netflixes limonádékat. Tetszett a taxis karaktere, és Kovac-é. … és a végén a csavar. Simán nézhető és élvezhető. A főszereplő hölgy nem semmi hercehurcán ment keresztül.

0
 
2022.03.12 dandelion1983

Egészen más filmet vártam, azt hittem, valami könnyed kis csajos film lesz, de thriller lett belőle. Nem volt rossz, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. Így elég átlagos lett.

0
 

A film horvátországi jeleneteit Zágrábban és Splitben forgatták. Szerző: indingo

#1
 

A Hétvégi kirándulás című film Sarah Alderson 2020-ban megjelent azonos című regénye alapján készült. Szerző: indingo

#2