Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
93%
Filmadatlap
 
3
Szereplők
3
Vélemények
36
Képek
3
Videók
 
Ricardo Garcia   2019. 12. 04.

legújabb vélemény

Ez az a dokumentumfilm, amit nem csak a téma rajongói, hanem "laikusok" is kedvelhetnek. Szerintem nagyon összeszedett az egész koncepció, és érezhetően nagyon gazdag alapanyagból dolgozik. Mindenképp érdemes megnézni!

 
tjunior   2018. 12. 15.

A megvalósítás elképesztő de tényleg. Fantasztikus, amit a régi felvételeket műveltek. Ami miatt nálam nem 5 csillag az az, hogy eltekintünk a körítésről a They Shall Not Grow Old egy átlagos dokumentumfilm. Remélem sikeres lesz és többen nekiállnak a hasonló munkának. Nagyon megnézték egy ilyen stílusú magyar filmet.


 
SuperBoi   2019. 11. 28.

Amikor megláttam, hogy Peter Jackson rendezi, arra gondoltam, biztosan egy kissé hatásvadász lesz, hiszen dokumentumfilm, és itt bizony sokkal kevesebb eszköztárra támaszkodhat egy rendező. De azt kell, hogy mondjam, hogy ez az egyik legjobb dokument... több»

A film összbevétele 20 904 188 dollár volt (imdb.com).

 

Peter Jackson nem fogadott el pénzt a film megrendezéséért.

(hp )
 

A film javarészt olyan felvételekből áll, melyeket soha korábban nem láthatott még a nagyközönség, és melyeket eddig a londoni Háborús Múzeum széfjeiben őriztek.

(hp )
 

Peter Jackson egy interjúban elmondta, hogy ez a legszemélyesebb filmje. Nem pusztán azért, mert mindig is érdekelte őt az 1. világháború, hanem nagyapja miatt is, aki a születése előtt halt bele háborús sebesüléseibe.

(hp )
 

Peter Jackson döntése volt, hogy a dokumentumfilmektől szokatlan módon ne legyen narráció a filmben. A rendező célja az volt, hogy a közönség maguknak a katonáknak a hangját hallja, akik első kézből élték át a háborút.

(hp )
 

Az alkotók 200 veteránnal készült 600 órányi interjúból és további 100 órányi eredeti felvételekből állították össze a filmet.

(hp )
 

Az Akik már nem öregszenek meg Peter Jackson első rendezése a dokumentumfilmek műfajában.

(hp )
 

Az akik már nem öregszenek meg nem tudta teljesíteni az Oscar-versenybe való nevezés egyik feltételét (nem került az amerikai mozikba időben), ezért nem szállhatott versenybe a legjobb dokumentumfilmnek járó díjért. Mivel azonban 2018-as filmről van szó, hiába az elsöprően pozitív kritikai fogadtatás, az alkotóknak nem áll módjukban nevezni a filmet a 2020-as Oscar-gálára sem.

(hp )
 

A film világpremierje 2018. október 16-án volt a BFI Londoni Filmfesztiválon. A vetítésen Cambridge bárója, Vilmos herceg is tiszteletét tette.

(hp )
 

Az Akik már nem öregszenek 18 millió dolláros bevételre tett szert Észak-Amerikában, míg összbevételei meghaladják a 20 milliót. Ez az összeg egy dokumentumfilm esetében kimagaslónak számít.

(hp )
 

Az Akik már nem öregszenek meg kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is (2019.11.05.) 138 szemlézett cikket követően 100 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 
Jackson nem szépíti, s nem is kommentálja a látottakat: csak a katonák és a hátborzongató képek beszélnek. több»
 
Megtekintve Jackson dokumentumfilmjét, könnybe lábad a szem. több»
 
Akik már nem öregszenek meg több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.