Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Szegények és gazdagok (1944)

To Have and Have Not
Filmadatlap
 
31
Szereplők
1
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Szegények és gazdagok
 
batukán   2015. 12. 30.

legújabb vélemény

0

Humphrey Bogart egyik legjobb alakítása. Kicsit Casablancás, de ez senkit nem érdekel. Ha valaki szeretne megtanulni fütyülni, mindenképpen nézze meg.


Galéria (6)

Humphrey Bogart
Lauren Bacall
Humphrey Bogart
Lauren Bacall
Lauren Bacall
Humphrey Bogart
Lauren Bacall
Dan Seymour
Humphrey Bogart
Lauren Bacall

Videók (1)

A film összbevétele 3 650 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Warner Bros stúdió 30. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Humphrey Bogart temetésén a felesége, Lauren Bacall egy sípot tett férje koporsójába, utalásként a híres fütyülős idézetre, ami Bogart szájából hangzik el a filmben.

(rbernadett)
 

Ebből a filmből származik a híres idézet, "Ugye tudod, hogy kell fütyülni, Steve? Csak összeszorítod a szád, és kifújod a levegőt."

(rbernadett)
 

Annak ellenére, hogy a forgatókönyv társírója a Nobel-díjas William Faulkner, a film alapjául szolgáló regényt, pedig a Nobel-díjas Ernest Hemingway írta, a legtöbb dialógust a színészek improvizálták.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Amikor Howard Hawks felfedezte Lauren Bacallt, megadta neki a lehetőséget, hogy Cary Granttel vagy Humphrey Bogarttal dolgozhasson együtt. A színésznő nagyon lelkes volt, hogy Granttel forgathat, azonban Hawks végül úgy döntött, hogy Bogartot választja, és ezzel Hollywood legnagyobb románcának kialakulását segítette elő.

(rbernadett)
 

Az első film a négy közül, amiben a későbbi házaspár, Humphrey Bogart és Lauren Bacall együtt játszottak.

(rbernadett)
 

Andy Williams életrajzában azt állította, hogy ő kölcsönözte Lauren Bacall énekhangját, amikor a How Little We Know című dalt énekli. A szerző, Eric Lax szerint Bacall maga énekelt.

(rbernadett)