58% 57 szavazat
Két szerelmes és egy medve

Két szerelmes és egy medve

Two Lovers and a Bear
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
26
Szereplők (26)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
indingo  
Tatiana Maslany
Dane DeHaan

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A történet főhőse Roman és Lucy, akik egy kisvárosban élnek közel az Északi-sarkhoz, ahol az utak a végtelenbe futnak és lényegében nem történik semmi. E két egymás iránt szenvedélyesen égő lélek életük nagy ugrására készül, melytől a belső béke megtalálását… Több


Rendező: Kim Nguyen
Író: Kim Nguyen
Forgatókönyvíró: Louis Grenier
Ország: Kanada
Premier: 2016.05.18.
 
2023.11.05 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

8/10, A legtöbben valamiért nem értik

Szimbólumokkal operáló történet, mely egy pár között játszódik Kanada sarkköri részén. Van benne medvének látszó tudatalatti kivetülés, gyermekkori traumák előli állandó és végül sikertelennek bizonyuló menekülés, miközben a kietlen környezet az ellenséges külvilágot jelképezi, amelyikkel meg kell küzdeniük. Persze ténylegesen nem ellenséges, csak nekik problémás a kezelése. A nehéz téma ellenére időnként nagyon üdítő humor oldja a belső feszültségünket. Ez szép gesztus a néző felé, mert végül is a rendezőnek nem az a célja, hogy depresszióssá tegyen minket. Offtopic megjegyzés: a magyar fordítóknak ezúton szeretnék erősen gratulálni a corned beef kukoricás marhára való lefordításáért, ez annyira jó, mint amikor a harcsát macskahalnak fordítják.

0
 
2018.08.04 indingo

Eléggé szenvedős a története. Az egész párkapcsolat bemutatása sem túl élvezetes. A végén meg ugye kiderül, hogy ki is a jegesmedve. Na az meg pláne nem kellett volna.

0
 
2018.08.14 Szilonka

Arra abszolút nem számítottam, ami a vége lett. Teljesen meglepett.

0
 
2019.01.09 Bazzzsi

A film végégig várod, hogy majd választ kapsz a kérdéseidre, de ez nem történik meg. Van egy kis művészfilm beütése.

0
 
2018.08.26 Lonka

Az előzetes alapján egy szép romantikus filmre számítottam, bár a medve már ott sem illett a képbe. Elég lassú a története és inkább az érzéseinkre próbál hatni.

0