N/A
Utolsó alkalom

Utolsó alkalom

Utolsó alkalom
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
24
Szereplők (24)
Képek
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Kocsis hadnagyot (Cserhalmi György) gyilkosság felderítésével bízzák meg. Sréth Jolánt ölték meg, egy súlyos tárggyal verték fejbe, amely azonnali halálát okozta. Több lehetséges elkövető kerül Kocsis nyomozó látókörébe, de a valódi tettesre csak a legvégén talál rá.

(Berto49)

Forgatókönyvíró: Péter Müller
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1981.10.22.
 
2019.09.25 Berto49

legújabb vélemény

A briliánsos zacskó

Bácskai Lauró István kedvelt műfaja volt a krimi, néhányat rendezett is: „Hamis Izabella”, „Rutinmunka”. Ez a filmje is egy rablógyilkosságról szól, amelyben a nyomozó, Cserhalmi György kideríti, hogy ki volt a tettes. Pozitívuma, hogy bár 1981-ben készült nincs benne a szocializmust dicsőítő vonulat, a bűnösök is, meg a nyomozók is minden ideológiától mentesen végzik a dolgukat. Cserhalmi mellett kiváló színészek, Tábori Nóra, Gera Zoltán, Máthé Erzsi et al. szerepelnek benne, sőt a tettes személye és indítéka sem található ki rögtön az elején. A megszüntetett Vidám Park is látható benne, nosztalgiát keltve az ott eltöltött gondtalan órák iránt.

0
 

Fóti Andor (1907–1979) rendőrezredes, író „Szemben a bűnözőkkel” (1978) című, megtörtént bűnügyeket tárgyaló gyűjteményének egyik fejezetét dolgozta fel a film. A címe: „Rablás a Gát utcában”, de az ötvenes évek elején történt eseményt aktualizálták az akkori jelen időszakára.Szerző: Berto49

#1