Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

Utolsó alkalom (1981)

Utolsó alkalom
Filmadatlap
 
24
Szereplők
1
Vélemények
Képek
Videók
Utolsó alkalom

 
Berto49   2019. 09. 25.
A briliánsos zacskó

Bácskai Lauró István kedvelt műfaja volt a krimi, néhányat rendezett is: „Hamis Izabella”, „Rutinmunka”. Ez a filmje is egy rablógyilkosságról szól, amelyben a nyomozó, Cserhalmi György kideríti, hogy ki volt a tettes. Pozitívuma, hogy bár 1981-ben készült nincs benne a szocializmust dicsőítő vonulat, a bűnösök is, meg a nyomozók is minden ideológiától mentesen végzik a dolgukat. Cserhalmi mellett kiváló színészek, Tábori Nóra, Gera Zoltán, Máthé Erzsi et al. szerepelnek benne, sőt a tettes személye és indítéka sem található ki rögtön az elején. A megszüntetett Vidám Park is látható benne, nosztalgiát keltve az ott eltöltött gondtalan órák iránt.

 

Fóti Andor (1907–1979) rendőrezredes, író „Szemben a bűnözőkkel” (1978) című, megtörtént bűnügyeket tárgyaló gyűjteményének egyik fejezetét dolgozta fel a film. A címe: „Rablás a Gát utcában”, de az ötvenes évek elején történt eseményt aktualizálták az akkori jelen időszakára.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.