65% 30 szavazat
Vigyázók

Vigyázók

Vigyázók
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
14
Szereplők (14)
3
Képek (3)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A héttagú, különböző korú és érdeklődésű emberekből álló baráti társaság rendszeresen találkozik Évánál. Kávéznak, beszélgetnek, zenét hallgatnak. Az egyik összejövetelen Éva egy "Vigyázó 123" számú titkos ügynöki igazolványt talál az előszobában. A véletlenül kiesett igazolvány csak a társaság valamelyik tagjához tartozhat. Ettől a pillanattól kezdve magánnyomozások, gyanakvások, árulások, megcsalatások folyamatos láncolata a film, elkezdődik a hipotézisek gyártása, a minden lényegesnek vélt motívum végiggondolásának sakkjátszmája.

Forgatókönyvíró: Sára Sándor
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1993.11.26.
 
2022.12.29 Filmbarbár

legújabb vélemény

A tisztesség megőrzésének lehetőségei

Sára Sándor 1993-as filmdrámája a 20. század vészterhes éveit idézi, amikor bárkiből lehetett áldozat, ha a párt és az ÁVO úgy akarta. Érezhető a készítők jó szándéka, hiszen egy nagyon fontos és traumatikus kérdésről esik szó a filmben, ugyanakkor a... Teljes kritika

1
 
2014.11.17 DarkLion

A fiatal Nagy Kálózy még egészen jó bőr volt ebben a filmben, főleg az a félaktos rész állt jól neki. Különben elég jó kis film. Sokat megmutat az emberek akkori gondolkodásából. Vannak benne kifejezetten ízlésesen megkreált részek is.

0
 
2016.06.18 Thor

Igen hideghárús hangulatokat idéz. Jó kis magyaros szemlélet. Csak a főhősnőt nem csíptem.

0