Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Arcélek, útszélek (2017)

Visages, villages - Faces, Places
Filmadatlap
 
35
Szereplők
2
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda
Agnès Varda

Videók (4)

 
KATE   2018. 04. 27.

legújabb vélemény

0

Nagyon tele van élettel ez a film, elképesztő, hogy mennyire pozitív hatással tud lenni az ember hangulatára, engem teljesen fel is dobott. Egyszóval csakis ajánlani tudom már csak emiatt is! Másrészt én eddig nem is ismertem Varda munkásságát, de most már biztos, hogy utánanézek

 
kuba.pal   2018. 04. 26.

0

Azt hiszem, hogy Agnes feje az egyik lenagyszerűbb és leglebilincselőbb mágikus hely a világon. Elképesztő, hogy egy ilyen alkotó elméjébe láthattam bele, ebből a szempontból a film a teljesség igényével tár elénk egy olyan személyt és annak munkásságát, akit mindenképp érdemes megismerni.

A film összbevétele 953 717 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 522 105 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 849 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Agnes Varda előszeretettel hangoztatott két kijelentése, miszerint a "víznek mindig igaza van" "szélnek mindig igaza van", ebben a filmben is jelentőséggel bír. Ugyanis a helyszíneken gondosan felragasztott leheletvékony fotók csak egy két napig maradnak a helyükön, utána elmossa a tenger, vagy felemészti az időjárás. A mondatok pedig az ember vagy éppen a fotók múlandóságára, a természet erejére hívja fel a figyelmet. Ezek az axiómák a legtöbb esetben megjelennek Varda munkásságaiban.

(XETH)
 

Az Arcélek, útszélek c. dokumentumfilmben csak embereket, állatokat örökített meg a páros, tárgyakat nem.

(XETH)
 

A filmben 15 helyszínt láthatunk, köztük falvakat, tanyákat, kikötőket, lakatlan településeket.

(XETH)
 

Film forgatása közben úgynevezett "fotómobillal" (camion photographique et magic) közlekedtek ,melynek belsejében volt egy kis fotófülke és egy nagyméretű fekete-fehér nyomtató, így az elkészült művek azonnal kézzelfoghatóvá váltak a fotómobil oldalán.

(XETH)
 

A magyarul Arcélek, útszélek dokumentumfilm elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó közönségdíjat Torontóban. Megnyerte a Independent Spirit díjat a legjobb dokumentumfilm kategóriában (2018), bezsebelte a Filmkritikusok Országos Társasága díjat (2018) valamint a New York-i Filmkritikusok díját is megkapta (2017) a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

(XETH)
 
Sötéten és homályosan, road movie Agnès Vardával. több»
 
„A képzelet ereje a fontos” – mondja Agnés Varda a film egyik jelenetében, amikor egy vasúti munkás megkérdezi tőle, hogy tulajdonképpen miért izgalmas lefotózott lábujjakat vagy szemgolyókat ráragasztani egy tehervagonra. több»