Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
5
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 19.
5*

Nálam ez volt az abszolút csillagos ötös film, s határozottan nem csak azért, mert macskabolond vagyok. Bár tény, hogy minden egyes kis élőlényben, amelyet a film által megismerhettünk, felfedezni véltem hasonlóságot a saját cicáimmal: akár a bundájukat, akár valamely tulajdonságukat nézve, így különösen kedves volt a szívemnek. A macska számomra szimbólum, ahogy az isztambuli emberek számára is az. Már kutatók is bebizonyították, hogy a macskák dorombolásának nyugtató ereje van, ezt minden gazdi saját bőrén tapasztalja, a film pedig csak még jobban megerősített ebben az érzésben. Sőt! A filmben megismert emberek közül többen elmondták, hogy a macskáknak köszönhetik a gyógyulást, s igen, oly... több»

 
Berto49   2017. 09. 11.

Szenzációs török dokumentumfilm Isztambulról és a város macskáiról. Bár kedvenceim a cicák, csak gyerekkoromban volt egy Mirci nevű elvarázsolt királykisasszonyom, mert ha rám nézett mindig azt gondoltam, hogy egy gonosz banya elvarázsolta, azóta kell macskaként élnie, de egyszer vissza fog változni. Nem történt meg, de helyette töménytelen kismacskával „ajándékozott” meg minket, alig győztük elajándékozni őket. Káprázatos városképek váltakoznak premier planos cicaképekkel. Azt tudtam, hogy a macskák mindegyike külön egyéniség, a kutyákkal ellentétben ők nem veszik át gazdájuk tulajdonságait, megmarad saját személyiségük. Ebben a hitemben erősített meg a film. Ugyanakkor hihetetlenül érzelem gazdag emberek portréit is láthattam. Igaz az a hit, hogy a macskák pozitív energiát sugároznak, a negatívokat pedig közömbösítik. Ezentúl ez a film gyűjteményem féltett darabjává lesz!


 
Az amatőr   2018. 06. 04.

Fantasztikus! Már régóta vártam, hogy piacra kerüljön valami igazán jó macskás film. Nagyon élveztem. 100% relaxáció és cukiság. Mindemellett még Isztambult is bejárhatjuk a képernyőn keresztül. Ajánlom minden macskarajongónak!

 
SuperBoi   2017. 07. 16.

Először azt hittem, hogy ez egy vicc, hogy egy film is szólhat erről. Szkeptikusan álltam neki, de van ebben a filmben valami elképesztően hangulatos, és nem a macskák azok. Talán inkább az emberek. Az biztos, hogy ezek után el szeretnék menni Isztambulba.

 
juliS   2016. 12. 19.

Imádom a macskákat, ezt a filmet is biztosan megnézem, ha sikerül levadásznom valahol. Törökkország pedig különösen hemzseg a macskáktól és ráadásul gyönyörű.

A film összbevétele 2 834 262 dollár volt (imdb.com).

 

Nem egyedülálló jelenség, hogy egy város neve megváltozik, de Isztambul esetében ez háromszor történt meg. Bizáncként tűnt fel, majd az Oszmán Birodalom fővárosa, Konstantinápoly lett. Fővárosi rangját elveszítve Isztambulként ma híddal köti össze Európát Ázsiával.

(Berto49 )
 

A "kedi" törökül macskát jelent.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.