Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
4
Videók
 
Az amatőr   2018. 06. 04.

legújabb vélemény

Fantasztikus! Már régóta vártam, hogy piacra kerüljön valami igazán jó macskás film. Nagyon élveztem. 100% relaxáció és cukiság. Mindemellett még Isztambult is bejárhatjuk a képernyőn keresztül. Ajánlom minden macskarajongónak!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 19.

5*

Nálam ez volt az abszolút csillagos ötös film, s határozottan nem csak azért, mert macskabolond vagyok. Bár tény, hogy minden egyes kis élőlényben, amelyet a film által megismerhettünk, felfedezni véltem hasonlóságot a saját cicáimmal: akár a bundájukat, akár valamely tulajdonságukat nézve, így különösen kedves volt a szívemnek. A macska számomra szimbólum, ahogy az isztambuli emberek számára is az. Már kutatók is bebizonyították, hogy a macskák dorombolásának nyugtató ereje van, ezt minden gazdi saját bőrén tapasztalja, a film pedig csak még jobban megerősített ebben az érzésben. Sőt! A filmben megismert emberek közül többen elmondták, hogy a macskáknak köszönhetik a gyógyulást, s igen, olykor egy élőlényről való gondoskodás célt adhat egy kisiklott életnek, még ha „csak” egy (vagy a film alapján inkább több száz) kóbor állatról is van szó. Látszólag úgy tűnhet, hogy ez csak egy film volt, amely tele van macskával, itt azonban ennél többről van szó: igazi emberi sorsok bújtak meg a történetekben: megismertük az utca emberét, a bisztró tulajdonost, a művészt, a halárust, a kalandort... és mindenki valahogy szelídebb, emberibb és szeretetteljesebb arcát mutatta cica simogatás közben. S ez az, amiben igazán a film ereje rejlik. Gyönyörű képsorok, ügyes kamerakezelés, elképesztő közelik és kompozíciók, amelyen keresztül kibontakozik egy város képe, amelyet olykor madártávlatból, o... több»


 
Berto49   2017. 09. 11.

Szenzációs török dokumentumfilm Isztambulról és a város macskáiról. Bár kedvenceim a cicák, csak gyerekkoromban volt egy Mirci nevű elvarázsolt királykisasszonyom, mert ha rám nézett mindig azt gondoltam, hogy egy gonosz banya elvarázsolta, azóta kell macskaként élnie, de egyszer vissza fog változni. Nem történt meg, de helyette töménytelen kismacskával „ajándékozott” meg minket, alig győztük elajándékozni őket. Káprázatos városképek váltakoznak premier planos cicaképekkel. Azt tudtam, hogy a macskák mindegyike külön egyéniség, a kutyákkal ellentétben ők nem veszik át gazdájuk tulajdonságait, megmarad saját személyiségük. Ebben a hitemben erősített meg a film. Ugyanakkor hihetetlenül érzelem gazdag emberek portréit is láthattam. Igaz az a hit, hogy a macskák pozitív energiát sugároznak, a negatívokat pedig közömbösítik. Ezentúl ez a film gyűjteményem féltett darabjává lesz!

 
SuperBoi   2017. 07. 16.

Először azt hittem, hogy ez egy vicc, hogy egy film is szólhat erről. Szkeptikusan álltam neki, de van ebben a filmben valami elképesztően hangulatos, és nem a macskák azok. Talán inkább az emberek. Az biztos, hogy ezek után el szeretnék menni Isztambulba.

 
juliS   2016. 12. 19.

Imádom a macskákat, ezt a filmet is biztosan megnézem, ha sikerül levadásznom valahol. Törökkország pedig különösen hemzseg a macskáktól és ráadásul gyönyörű.

 
Turon   2016. 04. 10.

Valahogy így képzelem el a mennyországot, tele cicákkal, és persze ilyen jó hangulatú városként. Engem nagyon megérintett a téma, hiszen nem olyan felhőtlen, mint aminek látszik. Nagyon érdekes film.

A film összbevétele 2 834 262 dollár volt (imdb.com).

 

Nem egyedülálló jelenség, hogy egy város neve megváltozik, de Isztambul esetében ez háromszor történt meg. Bizáncként tűnt fel, majd az Oszmán Birodalom fővárosa, Konstantinápoly lett. Fővárosi rangját elveszítve Isztambulként ma híddal köti össze Európát Ázsiával.

(Berto49)
 

A "kedi" törökül macskát jelent.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.