Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Producer | Színész

Szül.: 1974. november 11., Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok

Adatlap
93
Filmográfia
22
Díjak
102
Érdekességek
388
Képek

Érdekességek

Richard Jewell balladája (2019)

A filmtervet már 2014 februárjában elkezdték fejleszteni. Az eredeti felállás szerint Jewellt Jonah Hill, míg ügyvédjét Leonardo DiCaprio alakította volna, míg a renDezői szék legfőbb esélyese Paul Greengrass volt, akivel a stúdió meg is kezdte a tárgyalásokat. Ezt követően évekig alig lehetett hallani a produkcióról, mígnem 2019. májusában a Warner megszerezte a megfilmesítési jogokat a 20th Century Foxtól. Nagyjából ezzel egy időben derült ki, hogy a renDezést Clint Eastwood vállalta el.

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

A Volt egyszer egy Hollywood Quentin Tarantino és Leonardo DiCaprio második közös filmje a Django elszabadul után.

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Leonardo DiCaprio és Brad Pitt fejenként 10-10 millió dollárt kapott a Volt egyszer egy Hollywood főszerepeiért.

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

A filmben 3 Oscar-díjas színész (Al Pacino, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio), és 4 Oscar-jelölt színész is szerepel (Tim Roth, Margot Robbie, Brenda Vaccaro, Bruce Dern).

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Miután befejezte a forgatókönyvet, Quentin Tarantino csak egyetlen darabot tartott meg a szkriptből, melyet kizárólag a főszereplők, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt olvashattak el. Mindenki más, beleértve Margot Robbie-t csak a saját szövegét kapta meg, de Pitt és DiCaprio is csak Tarantino házában olvashatta el a teljes anyagot.

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Leonardo DiCaprio a teljes lakókocsis jelenetet improvizálta.

Robin Hood (2018)

A gyártási folyamatban Leonardo DiCaprio produkciós cége, az Appian Way is részt vett.

A visszatérő (2015)

Leonardo DiCaprio rengeteget bevállalt a film kedvéért. Hóban és fagyban forgatott, hónapokig nem borotválkozott, és még nyers húst is evett az egyik jelenetben.

A visszatérő (2015)

Alejandro González Iñárritu elmondta, hogy nem keresett színészeket főszerepre, ugyanis úgy érezte, ezt a karaktert egyedül Leonardo DiCaprio tudja úgy eljátszani, ahogy azt megálmodta.

A visszatérő (2015)

Leonardo DiCapriot megkeresték a Steve Jobs főszerepe kapcsán, azonban a színész végül ezt a filmet választotta.

A visszatérő (2015)

Leonardo DiCaprio alig szólal meg a teljes film során.

A visszatérő (2015)

Leonardo DiCaprio legutóbbi 13 filmje mind átlépte a 100 millió dolláros bevételeket. Ez annak fényében kiemelkedő teljesítmény, hogy ezek közül egyik film sem tartozott valamelyik franchise-hoz.

A visszatérő (2015)

Leonardo DiCaprio eddigi karrierje során a legnagyobb rendezőkkel dolgozhatott együtt, bár ő maga saját bevallása szerint nem fog rendezi. A színész elmondta, hogy képtelen lenne úgy rendezi, mint Scorsese vagy Inarritu, és legszívesebben csak külső szemlélőként nézné, hogyan forgatnak filmet.

A visszatérő (2015)

Kate Winslet elmondta, hogy bár több alkalommal is volt lehetősége együtt játszani Leonardo DiCaprioval, ilyen drámai átváltozást még nem látott kollégájától. A színésznő szerint egyértelműen neki kéne kapnia az Oscart.

A visszatérő (2015)

A Rendező, Alejandro Gonzales Inarritu nem keresett színészt Glass szerepére, pontosan tudta, hogy Leonardo DiCaprio-val kell együtt dolgoznia.

A visszatérő (2015)

Nem elég, hogy a forgatás során Leonardo DiCaprio-nak végig tilos volt borotválkoznia és a haját sem vágathatta le, a rendező még arra is rávette a színészt, hogy nyers húst egyen. (a sors pikantériája, hogy DiCaprio a valóságban vegetáriánus, ennek ellenére nem mondott nemet)

Steve Jobs (2015)

A film főszerepét Leonardo DiCaprionak és Christian Bale-nek is felajánlották, és mindketten érdeklődést is mutattak a projekt kapcsán. DiCaprio végül visszamondta a szereplést, melyet követően Bale aláírt a szerepre, de később ő is kihátrált a produkcióból. Ez hetekkel a forgatás megkezdése előtt történt, és így az alkotóknak nagyon gyorsan új főszereplő után kellett nézniük. Ekkor került a képbe Michael Fassbender.

Kingsman: A titkos szolgálat (2014)

Az őrült milliomost, Valentine-t alakító Samuel L. Jackson szerepére esélyes volt Leonardo DiCaprio, Tom Cruise és Idris Elba is.

Kódjátszma (2014)

Leonardo DiCapriot felkérték, hogy szerepeljen a filmben, de ő nem élt a lehetőséggel.

A Wall Street farkasa (2013)

A megtörtént eseményeken alapuló filmben néhány pillanatra a Leonardo DiCaprio által megformált is feltűnik. A Wall Street farkasa utolsó jelenetében ő konferálja fel DiCapriót, vagyis saját magát.

A Wall Street farkasa (2013)

Leonardo DiCaprio és Joanna Lumley csókjelenetét 27-szer vették fel.

A Wall Street farkasa (2013)

Leonardo DiCaprio felkészülését az általa megformált segítette.

A Wall Street farkasa (2013)

Leonardo DiCaprio 2007 óta szerette volna megkaparintani a film készítésének jogait.

A Wall Street farkasa (2013)

Leonardo DiCaprio egy rendkívül részeg embert ábrázoló videóból inspirálódott a film egyik kulcsjelenetéhez, amikor begyógyszerezve jut el a kocsijáig.

A Wall Street farkasa (2013)

A forgatás első napján egy leszakadó aktatáska miatt Leonardo DiCapriot kis híján elgázolta egy autó.

A Wall Street farkasa (2013)

Matthew McConaughey a való életben is melldöngetéssel és hümmögéssel készül fel a szereplésre. Mikor Leonardo DiCaprio látta, hogy mit csinál a kollégája a felvétel előtt, megkérte, hogy tegyék be a rituálét a filmbe.

A Wall Street farkasa (2013)

Margot Robbie az egyik jelenetbe annyira beleélte magát, hogy teljes erőből pofon vágta Leonardo DiCapriot. A színésznő bocsánatot kért a jelenet leforgatása után, de a stáb csak nevetett, sőt, még a jelenetet is megtartották.netet.

A Wall Street farkasa (2013)

Olivia Wilde (32) interjút adott a legendás Howard Stern rádióműsorában, ahol elmondta, hogy 2012-ben ő is jelentkezett Leonardo DiCaprio mellé a Martin Scorsese filmjének, A Wall Street farkasa női főszerepére (melyet végül Margot Robbie kapott), de és azért nem őt választották, mert túl 'öreg volt'. "Úgy hallottam, túl szofisztikált voltam" - mondta az interjúban. "Úgy voltam vele, hogy, nos, ez kedvesen hangzik... aztán később rájöttem, hogy valójában azt mondták: öreg."
Wilde egyébként utólag nem bánja a dolgot, legfőképp azért, mert mint mondta, megkapta álmai szerepét az HBO nagysikerű sorozatában, a Bakelitben, melyben szintén együtt dolgozhat Scorsese-vel.

A Wall Street farkasa (2013)

Azt a jelenetet, amikor Leonardo DiCaprio sushit eszik, körülbelül százszor vették fel. Ez azt eredményezte, hogy a színész rosszul lett, és egész este hányt.

A Wall Street farkasa (2013)

Az igazi és Leonardo DiCaprio többször találkozott a forgatás előtt, s a színész megpróbált néhány olyan esetet is előcsalogatni a brókerből, amelyek ugyan nem szerepeltek a könyvében, de a filmvásznon jól mutattak volna. Ilyen az volt, amikor a Stratton Oakmont egyik céges buliján pelenkáns csimpánzok görkoriznak a brókerek szórakoztatására (ilyen csimpánzokat a stáb csak Flordiában talált, így azokat onnan át kellett szállítani a forgatási helyszínre, New Yorkba).

A Wall Street farkasa (2013)

Több, mint százszor felvették azt a jelenetet, amikor Leonardo DiCaprio sushit eszik.

Ray Donovan (2013)

Összesen 35 ember, köztük a sorozat producere, ellen is vádat emelt az FBI, mivel azt gyanították, hogy kapcsolatban állnak az orosz maffiával. Bár a férfi eleinte mindent tagadott, később vallomást tett, öt év börtönbüntetésre és félmillió dollár pénzbírság befizetésére kötelezték. Az elítéltek között volt Molly Bloom, aki olyan exkluzív pókerversenyeket is szervezett, melyen számos világsztár is részt vett, köztük Leonardo DiCaprioval vagy Tobey Maguire-rel.

A nagy Gatsby (2013)

Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire gyermekkoruk óta barátok.

A nagy Gatsby (2013)

Leonardo DiCaprio azért akarta Jay Gatsby szerepét, mivel Gatsbyt egy olyan ikonikus karakternek tartja, akit többféleképpen lehet értelmezni. Mondhatjuk, hogy reménytelenül romantikus, hogy megszállot, hogy teljesen bolond, vagy hogy egy veszélyes gengszter. Gatsbynek eleinte semmije sem volt, majd felépítette saját magát pusztán a képzeletével.

Django elszabadul (2012)

16 év alatt a Django elszabadul volt az egyetlen film, melynek szereplői közül nem Leonardo DiCaprio kapta a legmagasabb fizetést.

Django elszabadul (2012)

Leonardo DiCaprio első negatív főhős szerepe.

Django elszabadul (2012)

Leonardo DiCaprio kétszer is megsérült forgatás közbe. Egyszer egy üveg vágta meg a kezét, másodszor pedig egy kalapács ment ki a nyeléből, és vágta fejbe.

A hatalom árnyékában (2011)

Leonardo DiCaprio esélye volt Stephen Meyers szerepére. Végül mégsem ő kapta azt, azonban produkciós cége, az Appian Way révén producerként vett részt a film munkálataiban.

Végrehajtók (2010)

Eredetileg Leonardo DiCaprio is játszott volna a filmben.

Viharsziget (2010)

A Viharsziget Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio negyedik közös filmje.

Közellenségek (2009)

A filmforgatást megelőzően az a hír járta, hogy Leonardo DiCaprio is szerepelni fog a filmben.

Becstelen brigantyk (2009)

Hans Landa szerepére elsőként Leonardo DiCapriot akarták választani, de Quentin Tarantino úgy döntött, hogy a karakterhez mindenképpen egy németül beszélő színészre van szükség. DiCaprio később mégis kapott szerepet egy Tarantino filmben, méghozzá a 2012-es Django elszabadulban.

Angyalok és démonok (2009)

Leonardo DiCaprio annak ellenére utasította vissza Camerlengo Patrick McKenna szerepét, hogy maga Tom Hanks kereste fel a színészt.

A szabadság útjai (2008)

Ez az első film, amiben Kate Winslet April, a második, amiben Leonardo DiCaprio Frank, és a harmadik, amiben Kathy Bates Helen nevű karaktert játszik.

A szabadság útjai (2008)

Ez Kate Winslet, Leonardo DiCaprio és Kathy Bates második közös filmje a Titanic óta.

Véres gyémánt (2006)

Amikor Danny Archer megérkezik Dél-Afrikába, két nő áll a repülőtérrel szemben, és ő elsétál mellettük. Ez a két nő valójában Leonardo DiCaprio anyukája és nagymamája.

Véres gyémánt (2006)

Leonardo DiCaprio és Russell Crowe volt Edward Zwick első két választása Danny Archer szerepére. Később a Hazugságok hálója (2008) című filmben együtt is szerepeltek.

Véres gyémánt (2006)

Az egyik jelenetben amikor Danny Archer megérkezik a dél-afrikai repülőtérre, és elmegy két nő mellett, ők Leonardo DiCaprio édesanyja és nagyanyja.

A tégla (2006)

Négy Satellite Awards-ot zsebelt be a film: legjobb film - dráma, legjobb mellékszereplő színész (Leonardo DiCaprio), legjobb forgatókönyv, legjobb színészgárda.

Aviátor (2004)

Leonardo DiCaprio a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

Aviátor (2004)

Leonardo DiCaprio Golden Globe-díjat nyert legjobb főszereplő kategóriában. Továbbá a film jelölve volt, mint legjobb rendező (Martin Scorsese), legjobb női mellékszereplő (Cate Blanchett), legjobb forgatókönyv (John Logan).

Aviátor (2004)

BAFTA-díjat nyert, mint: legjobb film, legjobb női mellékszereplő (Cate Blanchett), legjobb látványtervezés (Dante Ferretti), legjobb smink és maszk (Sian Grigg, Kathryn Blondell, Morag Ross). Jelölve volt még, mint: legjobb operatőr (Robert Richardson), legjobb eredeti forgatókönyv (John Logan), legjobb jelmeztervezés (Sandy Powell), legjobb vizuális effektusok (Bruce Steinheimer, Robert Legato, Peter G. Travers, Matthew Gratzner), legjobb hang (Petur Hliddal, Eugene Gearty, Philip Stockton, Tom Fleischman), legjobb vágás (Thelma Schoonmaker), legjobb férfi főszereplő (Leonardo DiCaprio).

Aviátor (2004)

Leonardo DiCaprio egy egész napot töltött Jane Russell színésznővel, azért, hogy a Russel Howard Hughesról alkotott emlékei és benyomásai alapján minél hitelesebben tudja megformálni Howard Hughest.

Álmodozók (2003)

Leonardo DiCaprio elutasította a főszerepet.

Kapj el, ha tudsz (2002)

Leonardo DiCaprio a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

Kapj el, ha tudsz (2002)

Leonardo DiCaprio találkozott az igazi Frank Abagnale Jr-al, még az otthonába is meghívta őt.

New York bandái (2002)

Ebben a filmben működött először együtt Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio. A két alkotó már több mint tíz éve dolgozik együtt nagy sikerrel.

A part (2000)

Az eredeti regény főszereplője, Richard, 1974-ben született a történet szerint, akárcsak az őt a filmben megformáló Leonardo DiCaprio.

A vasálarcos (1998)

Leonardo DiCaprio állarca hungarocellből készült.

Titanic (1997)

A filmet gyártó stúdió eredetileg Matthew McConaughey-t szerette volna a főszerepre, azonban James Cameron ragaszkodott Leonardo DiCapriohoz.

Titanic (1997)

A rajzolós jelenetben nem Leonardo DiCaprio, hanem a rendező, Az ominózus jelenetben DiCapriót rajzolni láthatjuk, ám az valójában nem az ő keze, hanem James Cameron kezét láthatjuk.

Titanic (1997)

Az egyik jelenetben mikor Leonardo DiCaprio rajzol, nem az ő keze van a képen, hanem a rendezőé. De mivel a rendező DiCaprioval ellentétben balkezes volt, tükrözni kellett a jelenetet.

Titanic (1997)

A 20th Century Fox stúdiót Tom Cruise-t akarta Jack Dawson szerepére, de James Cameron addig erősködött, amíg Leonardo DiCaprio nem lett.

Titanic (1997)

Leonardo DiCaprio a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

Titanic (1997)

Leonardo DiCaprio a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

Titanic (1997)

A 20th Century Fox Matthew McConaughey-t akarta Jack szerepében látni, de James Cameron ragaszkodott Leonardo DiCaprio-hoz.

Titanic (1997)

A híres "Én vagyok a világ ura!" felkiáltást Leonardo DiCaprio valójában csak improvizálta.

Boogie Nights (1997)

Eredetileg Leonardo DiCaprio játszotta volna Eddie szerepét, de már leszerződött a Titanicra, ezért el kellet utasítania. Viszont ő ajánlotta Mark Wahlberget a szerepre.

A vadon hercegnője (1997)

Ashitaka hangját eredetileg Leonardo DiCaprio kölcsönözte volna.

Rómeó és Júlia (1996)

Leonardo DiCaprio olyan megnyerően mondta el Rómeó monológját, hogy a Júliát játszó Claire Danes elsírta magát a forgatáson.

Rómeó és Júlia (1996)

Júliát Natalie portman alakította volna, de ő nem vállalta, mert szerinte túl nagy volt a korkülönbség közte és Leonardo DiCaprio közt.

Rómeó és Júlia (1996)

Leonardo DiCaprio volt Baz Luhrmann legelső választása Rómeó szerepére.

Rómeó és Júlia (1996)

Leonardo DiCaprio a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

Rómeó és Júlia (1996)

Claire Danes-nek és Leonardo DiCaprio-nak nagyon kevés időt hagytak az összecsiszolódásra. A legelső közös jelenet, amit felvettek a színészekkel az volt, mikor Romeó és Júlia együtt töltik az éjszakát. A jelenetben a színészek félmeztelenek.

Rómeó és Júlia (1996)

Kate Winslet szerette volna eljátszani a női főszerepet Leonardo DiCaprio mellett, ám végül úgy gondolta, hogy túl öreg lenne Júlia szerepére.

Rómeó és Júlia (1996)

A két főszereplő nem igazán kedvelte meg egymást a forgatás alatt. Claire Danes amikor csak lehetett, kerülte Leonardo DiCapriot. Gyerekesnek tartotta, Dicaprio pedig kolléganőjét tartotta unalmasnak.

Legbelső félelem (1996)

A producerek Aaron Stampler szerepét Leonardo DiCaprionak szánták.

Teljes napfogyatkozás (1995)

Rimbaud szerepét eredetileg River Phoenix játszotta volna, azonban halála után Leonardo DiCaprio kapta a szerepet.

Teljes napfogyatkozás (1995)

Leonardo DiCaprio első képernyős csókja ebben a filmben csattan el.

Eszelős szerelem (1995)

Leonardo DiCaprio visszautasította Matt Leland szerepét.

Egy kosaras naplója (1995)

Leonardo DiCaprio és Juliette Lewis már korábban is játszottak együtt.

Gyorsabb a halálnál (1995)

Sharon Stone annyira ragaszkodott hozzá, hogy Leonardo DiCaprio szerepeljen a filmben, hogy ő finanszírozta a fizetését is.

Gyorsabb a halálnál (1995)

Sharon Stone Russell Crowe-t nevezte meg, mint a legjobb filmes csókpartnere. Leonardo DiCaprio-val csókról így nyilatkozott: "Annyira volt érzéki, mintha a karommal csókolóztam voltam."

Gyorsabb a halálnál (1995)

Russel Crowe-nak és Leonardo DiCaprio-nak csupán egyetlen közös jelenete van a filmben.

Gilbert Grape (1993)

Leonardo DiCaprio azt nyilatkozta Arnie szerepéről, hogy a legjobb móka volt, amit valaha csinált. Ennek ellenére a szerepet nagyon komolyan vette, és sok időt töltött értelmi fogyatékos fiatalok társaságában.

Gilbert Grape (1993)

Leonardo DiCaprio ezt a filmet választotta a Hókusz pókusz (1993) helyett.

Gilbert Grape (1993)

Leonardo DiCaprio mindössze 19 éves volt.

Gilbert Grape (1993)

A Gilbert Grape című filmben nyújtott alakítàsàért jelölték Leonardo DiCaprio-t első alkalomal Oscar-, és Golden Globe-díjra - legjobb férfi mellékszereplő kategória.

Gilbert Grape (1993)

Ritka alkalmak egyike, hogy ebben a filmben nem Hevér Gàbor szinkronizàlta Leonardo DiCaprio-t.

Gilbert Grape (1993)

Christian Bale alul maradt Leonardo DiCaprio-val szemben az Arnie szerepéért folytatott küzdelemben.

Ez a fiúk sorsa (1993)

Mikor Robert De Niro látta színészkedni Leonardo DiCaprio-t, felhívta Martin Scorsese-t, hogy meséljen róla és hogy mindenképpen figyeljen rá.

Ez a fiúk sorsa (1993)

Leonardo DiCaprio nőtt jónéhány centit a forgatás alatt, így a vége felé néha kicsit görnyednie kellett, hogy alacsonyabb legyen, mint Robert De Niro.

Ez a fiúk sorsa (1993)

Leonardo DiCaprio és Robert De Niro néhány évvel később ismét együtt játszottak a Marvin szobája (1996) című filmben.

Ez a fiúk sorsa (1993)

Leonardo DiCaprio mindössze 15 éves volt a film forgatásának idején.

Ez a fiúk sorsa (1993)

Leonardo DiCaprio megemlítette ezt a filmet a 2016 SAG díjának átvételekor. Valamint az Oscar-díj átvételénél a rendező Michael Caton-Jones-nak is köszönetet mondott.

Ez a fiúk sorsa (1993)

Ennek a filmnek köszönheti Leonardo DiCaprio, hogy felfigyeltek rà.

Poison Ivy - Szex, hazugság, bosszú (1992)

Leonardo DiCaprio pár másodpercre látható a filmben egy diák szerepében. Egyébként ez az egyetlen film, amiben szerepel, de nem szólal meg.

Rémecskék 3. (1991)

Leonardo DiCaprio mozifilmes bemutatkozása.

Rémecskék 3. (1991)

A filmbéli Josh karakterére eredetileg Cary Elwest szerették volna felkérni, de a színész nem vállalta a szerepet. Így került végül a szerep a fiatal Leonardo DiCapriohoz.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.