2016.02.03 18:18 moov18 Olvasottság: <100x
0

A többi részhez képest visszafogott

Nem gondoltam volna, hogy újra előveszik majd a témát, és próbálnak összeeszkábálni belőle valamit. Pedig így történt. A hatás kedvéért a legújabb 3D-s technológiával turbózták fel, nyilvánvalóan törekedtek arra, hogy megnöveljék a kasszánál sorban állók számát, hogy felserkentsék az ügyben az érdeklődést. Kíváncsian vártam az eredményt.

Moziba sajnos nem jutottam el rá, viszont első adandó alkalommal megvételeztem és beültem elé. Ami először megfogalmazódott bennem - mikor is leállt a film, - hogy alig volt benne néhány 3D-s effekt, így ez nem osztott-szorzott volna a moziteremben sem, a végeredmény szempontjából. A film egyébként nem az átlagos úton indul el, az átlagos körítéssel; komoly szándékok húzódnak a háttérben. Egészen pontosan: az egyik szereplő a családja, vérvonala után kezd el kutakodni miután megtudja, hogy örökölt.

A többi részhez képest visszafogott

Mondhatni, nem a megszokott, sablonos módon startol el, jelen filmünk. Kell egy kis idő, amíg beindulnak és kiforrják magukat az események, viszont utána homlokegyenest futhatunk bele az alkotás lényegi részeibe. Megkezdődik a hajtóvadászat, a macska-egér játék. A társaság létszáma meglehetősen ritkul, számuk rohamosan csökken, bőrpofa akcióba lendül és senkit sem kímél. Ebben a filmben a Sawyer-család tortúrájának lehetünk részesei, senki se lepődjön meg ezen. A műfajban, a Texasi láncfűrészes filmekből két fő csoportot különböztethetünk meg, az egyik ilyen csoportban a Hewitt-család áll a központban, míg a másikban a Sawyerék kerülnek terítékre, ez utóbbit szerepelteti jelen filmünk is. Véleményem szerint a névadás, mindössze részletkérdés, nem ebben kell elmerülni. A Texasi láncfűrészes: örökség, az egyik legkedvesebb film lett számomra a műfajban, abszolút pozitív csalódás, izgalmas is. Sokak elvárásainak nem felelt meg. Ízlések és pofonok. Valóban az egyik legvisszafogottabb része a szériának, ettől függetlenül élvezhető és karakteres kis mozi. Egyszer érdemes megnézni és véleményt alkotni róla, én már többször láttam, de még mindig képes kikapcsolni. A végkifejlet pedig valami eszméletlen lett, egyáltalán nem voltam rá felkészülve, ledöbbentett és meglepett.

horror | thriller

A texasi Newt lakói régóta gyanítják, hogy a Sawyer család lehet a felelős több környékbeli ember eltűnéséért. Amikor egy forró nyári napon egy fiatal nő elmenekül a... több»

0