2016.02.11 16:28 moov18 Olvasottság: <100x
0

Véráztatta rémálom

A történetleírás elég ötletes. Valóban minden ünnepi eseménynek, hétköznapi jelenségnek megcsinálták már a véres ellentettjét. A szeretetömlengős ünnepi-karácsonyi filmek helyett, ez például egy véráztatta rémálom (is lehetne). A mikulásunk itt nem egy szeretetreméltó, ajándékozó személy, sokkal inkább egy elvetemült pszichopata.

Valóban kellemes élményt nyújthat azoknak az egyéneknek, akiknek tele a hócipőjük az ünnepi felhajtással. Viszont! Akkor van aktualitása a dolognak, ha akkor tesszük a lejátszóba amikor azt kell! Tehát nem húsvétkor. Talán így még tudja adni a feelinget. Lehet nekem is ez volt a blokkoló tényező, hogy nem a decemberi káoszban néztem, hanem valamikor tavasz-nyár magasságában.

Véráztatta rémálom

Nekem legalábbis nem tetszett. Ott van a Valentin-nap, micsoda horrorfilmeket gyártottak ebből a tradíciókat megkövetelő ünnepből, erre a példa a Véres Valentin többek közt. De nem kell messzire menni, rengeteg olyan témájú film van amiben valaminek a szürkeségéből, hétköznapiságából faragnak valami megbotránkoztatót. Például esküvőből (REC 3.), iskolai bálból (Prom Night), és így tovább. Ezt a témát is páran már meglovagolták. Fekete Karácsony, P2-A rettegés új szintje, eme alkotások is ebben az ünnepi atmoszférában készültek, görbetükröt tartva elé. Jobban is sikerültek mint jelen filmünk. Itt a gyilkos télapó karaktere elég kidolgozatlan és visszafogott lett. A rendezés sem kifogástalan. Röviden: ha elrettentő filmet szeretnénk látni eme "ünnepi" jellegű témára, akkor nem erre essen választásunk! Horror-vígjáték lévén végtelenül gyenge.

fantasy | horror | vígjáték

A filmvilágban minden túlzásba vitt jelenségnek megszületik az ellenpólusa. Ha megpróbáljuk elképzelni a kötelezõ, álságos, közmegegyezéssel elõadott karácsonyi... több»

0