2016.02.12 22:05 moov18 Olvasottság: 226x
0

Romantikus és erőszakos, nyugtató és dinamikus

A film két részre osztható: kezdetekben rendkívül drámaian indít, majdhogynem romantikusan. Itt ismerkedhetünk meg a főszereplőnkkel, kinek vagyonos barátja szervez egy filmes Meghallgatást, elsősorban azért, hogy cimborájának párt találjon. Ekkor jön a képbe Asami Yamazaki aki a maga egyszerűségével, naivságával, fiatalságával megragadja a férfi fantáziáját. Találkozgatni, randevúzgatni kezdenek, hamar megtalálják a közös hangot, a néző azt gondolja kezd szövődni kettejük közt valami végeérhetetlen, szoros kapcsolat.

Szerelem, szeretet. Nem tudjuk pontosan mi, de valami bizonyosan. Ekkor jön a film második fele, ami meglehetősen erőszakos, kínzós-szenvedős, horrorjelleget ölt. Megjött a csavar, ami ugyan nem is akkora csavar, hiszen a történetleírásban feketén-fehéren ott villog és olvasható.

Romantikus és erőszakos, nyugtató és dinamikus

A mi szende, fekete hajú leányzónkról - aki annyira megbabonázta főhősünket - kiderül, hogy tulajdonképpen egy elvetemült pszichopata, mindenféle érzelem nélkül, gátlások nélkül, értékrendek nélkül. Hozzá képest a sarki hentes kezdő szinteken mozog. Itt csap át az alkotás egy eszement, elvetemült thriller/horrorba. A film során a megvezethető, butuska Aoyamankat akupunktúrás kezelésben is részesíti többek közt, amputációkat hajt végre rajta, meg még egyéb finomságokat. Szóval a vége felé eléggé beindulnak az események, lavinaszerűen hömpölyögnek a durvábbnál durvább képsorok. A cím kitalálója egyébként nem erőltette meg magát, nem is túl figyelemfelkeltő, pedig megérdemelné. Nem szeretem a keleti filmeket, de az ázsiai filmek közt nálam ez viszi a pálmát. Pontosan a kettőssége miatt tetszik, egyszerre romantikus és erőszakos, egyszerre nyugtató hatású és dinamikus. Ritkán találkozik az ember ilyen érzelmeket aktívan bolygató alkotással. Egyébként készül az amerikai remake verziója, mert miért ne. Kíváncsi leszek, hogy szúrják el ezt az egyébként remek kis filmet. Négy csillag mivel a végét úgy éreztem elkapkodták, de egyébként erősen ajánlatos a megtekintése.

dráma | horror | misztikus

A Meghallgatás című romantikus horror története Aoyama sorsát követi végig. Hét évvel felesége halálát követően a férfit egy nap feltörekvő színésznők meghallgatására... több»

0