2018.02.12 14:50 Berto49 Olvasottság: <100x
1

Ezt a filmet fölösleges volt elkészíteni

Sokakkal együtt nekem is az a véleményem, hogy ennek a filmnek az elkészítése a létező legfeleslegesebb ténykedés volt. Egyéni problémám. hogy Agatha Christie nem igazán a kedvencem, az a néhány krimi, amit olvastam tőle szerintem mind egy kaptafára készült – rengeteg szereplő, aztán vagy a belga a szürke agysejtjei segítségével megfejti a bűntényt, vagy a vénkisasszony, Miss Marple rájön a tettes személyére. Ez a vélemény a rengeteg Christie fan szemében szentségtörés, de nekik legalább egy Highsmith regényt el kellene olvasniuk és rájönnének: „mecsoda” különbség.

A másik negatív vélekedésem, hogy Kenneth Branagh – kiváló(?) Shakespeare szerepei és rendezései ellenére, megjegyzem: könnyű kiválónak lenni, hiszen ezen a téren jelenleg ő az egyetlen, aki filmes megvalósítással próbálkozik – nálam valahol a futottak még kategória legalján helyezkedik el. Volt képe eljátszani Sir Laurence Olivier szerepét az „Egy hét Marilynnel” című filmben, bár a lába nyomába sem ér! Ebben a filmben meg a rendezés mellett önhittségében saját magára osztotta Hercule Poirot szerepét. Alakítása meg sem közelíti az 1974-es Lumet változatban látott Albert Finney által játszott Poirot figurát. Ugyanakkor pedig szerintem a legtökéletesebb bajszos belga Davis Suchet, aki 70(!) alkalommal testesítette meg.

Ezt a filmet fölösleges volt elkészíteni

Branagh blockbuster gyártóként igyekvő iparos, ebben a filmben szinte csak a látvány foglalkoztatta, az összeverbuvált sztárgárda magával hozta a tőlük kötelezően elvárható teljesítményt. Arra biztatom a nézőket, ha kíváncsiak a luxusvonaton történt gyilkosság elkövetésére és miértjére, nézzék meg a ’74-es adaptációt. Fenyegetésnek is vehető, hogy egy újabb Christie feldolgozás tervét dédelgeti Mr. Branagh, de én arra már nem leszek vevő!

dráma | krimi | misztikus

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja,... több»

1