2018.03.22 20:09 Diesel Olvasottság: <100x
1

Hidegháború

Steven Spielberg ismét egy remekművet hozott össze ezzel a filmmel. Rendkívül hangulatos és látványos történelmi utazáson vehetünk részt. Kiváló módon mutatják be a hidegháborús időszakot. Maga a történet végig követhető és teljesen hiteles képet ad a hidegháborús időszakban élő amerikai lakosságról.

Amerika bemutatása is jól sikerült teljesen korhű gépjárművek, ruházat stb. Végig érezhető a feszültség, hogy bármikor kirobbanhat egy atomháború. Nagyon tetszett Kelet-Berlin bemutatása, komor, romos mindenhol a II. világháború nyomai valahogy így képzeltem el a történelem könyvből.

Hidegháború

A berlini fal építésének megkezdése is fokozta az egyre elhatalmasodó feszültséget, és kilátástalanságot. James Donovan karakterét Tom Hanks teljesen átszellemülten, és hitelesen játszotta el megfelelő emléket állítva egy nagyszerű embernek. A film túlmutat egy egyszerű kémfilmen. James Britt Donovan ügyvéd rengetek embert megmentett, és egyfajta példát állított mindannyiunk elé igazságosságával. A filmben tökéletesen bemutatták hogy mennyi megpróbáltatáson ment keresztül amiért védte Rudolf Abelt (Mark Rylance) egykori KGB-ügynököt. Továbbá a CIA csak a pilótát "cserélte" volna el az egyetemista fiút ott hagyták volna, de James ebbe nem ment bele ő végig megmaradt embernek a legnehezebb pillanatokban is. Tetszett még a film alatt lévő zenei aláfestés is végig passzolt az egyes jelenetekhez. Mindent összevetve egy látványos, hangulatos és történelmileg hiteles filmet láthatunk, amely megfelelően dolgoz fel egy igaz történetet. A film végén lévő valós események, és adatok bemutatása is nagyon tetszett. Igazi mestermunka lett!

dráma | thriller | történelmi

A hatvanas években játszódó, megtörtént eseményeken alapuló film történetének főhőse egy ügyvéd, James Donovan (Tom Hanks), akit a CIA arra utasít, hogy védjen meg egy... több»

1