2018.08.10 19:49 Filmworlds blog Olvasottság: <100x
3

Látványosra sikeredett Az útvesztő: Halálkúra

Bár az Útvésztő trilógia nem lett akkora siker, mint az elmúlt évek többi young adult alkotása (pl. Twilight, Beavatott-széria, Éhezők viadala, stb), az a harmadik, idei epizód, elég látványosra sikeredett. A fiatalos, alig 37 éves rendező, Wes Ball ezúttal is kitett magáért: a nyitójelenet például annyira pörgős és látványos lett (a vonat-megtámadással), hogy az ember nem könnyen felejti el. Később azonban sajnos a cselekmény meglehetősen leül. Míg a trilógia legelős része (2014-ben) képes volt még arra, hogy a teljes játékidő alatt fenntartsa az izgalmas tempót (amiért például a Rotten Tomatoes oldalon 65% -ot kapott a rajongóktól és kritikusoktól), addig ez a második és harmadik epizódoknál nem jött össze (ezeknél az említett oldalon csak 46% illetve 41% lett a végső értékelés).

Az izgalom és tempó csak egy-egy scene erejéig képes működni, mindkét későbbi fejezetnél. Az idei 2018 -as harmadik részben ez a bizonyos pörgős scene, a nyitójelenet. Ami a színészi teljesítményeket illeti: kiemelkedik Dylen O'Brien (mint Thomas) és a gyönyörű Kaya Scodelario (Teresaként). Mellettük nekem még bejött Will Poulter alakítása is, bár az ő esetében nekem kicsit mindig nehéz elvonatkoztatni a 2013 -as Családi üzelmek -beli karakterétől, ami egy szabályos hülyegyerek megjelenítése volt. De ebben a filmben most tényleg jó a scrác. Ami a cselekményt illeti: ígéretesnek tűnik, hiszen a főhősöknek társaikat kell kimenekíteniük és az Utolsó Várost felszabadítaniuk.

Látványosra sikeredett Az útvesztő: Halálkúra

Akadályozzák ebben zombik, katonák és persze a főgonosz, Janson (Aidan Gillen) emberei. A nyitórész után vannak még izgalmas jelenetek, de sajnos nem túl sok, valahogy belassul az egész. Mindent egybe véve azonban nálam pozitív a mérleg: bár a 2014 -es legelső epizód hatását nem éri el, a másodiknál jobb valamivel és végeredményben a közepes szint fölé tud emelkedni. Nálam 5 csillagból 4-et is megkap, olyan 75-80% -ot elérve (elsősorban a nyitójelenetért). Ajánlani tudom fiataloknak, akció-mániásoknak, látványfilm-kedvelőknek és a tini-filmekben elmerülni vágyóknak.

akció | sci-fi | thriller

A trilógia befejező részében hőseink kalandjuk utolsó, egyben legveszélyesebb állomásához érkeznek. Ki kell szabadítaniuk néhány barátjukat a Veszett fennhatósága alá... több»

3