2018.12.19 11:54 harnas1207 Olvasottság: <100x
1

Pont annyira élvezhető, mint amennyire indokolt foglalkozni Ambrus Attilával

Szkeptikus vagyok a magyar filmeket illetőleg. Az alacsony költségvetés miatt soha nem fogják tudni hozni a nyugati filmek minőségét. Ezen kívül van még egy komoly gond: a stílus. Mintha egy 70 éves tankönyv szerint akarnának minden magyar filmet forgatni. Meghagyják szándékosan azokat a stílusjegyeket, amitől a film vontatott, unalmas és nagybetűsen GAGYI lesz. A beszélgetések nevetségesen életidegenek, a színészek annyi érzelmet visznek bele egy-egy párbeszédbe, amit egy normális ember egész életébe nem produkál. Túljátsszák a szerepüket, eközben az események lassúak és a zenék altatnak minket.

Ebből a sablonból nem tud kitörni A Viszkis sem. Bevallom őszintén, hogy már maga a történet se nagyon éri meg a megfilmesítést. Ráadásul a színészek kiválasztása minden téren hatalmas baklövés volt, hiteltelenek voltak. (Kivéve Ambrus társát). A főszereplő annyira érzelmesen hozta át a zseni bankrabló szerepét, mint egy tejes doboz. Míg a nyomozást vezető rendőr úgy túltolta, hogy megszégyenítette a Segal filmek szereplőit is.

Pont annyira élvezhető, mint amennyire indokolt foglalkozni Ambrus Attilával

Az események egyhangúan kapcsolódnak egymáshoz, semmi feszültség, dráma vagy izgalom. Mintha monoton hangon felolvasnák Ambrus Attila vádiratait. Azon jelenetek, ahol vették a fáradságot a rendezők ,hogy szórakoztassanak bennünket, nagyon érdekesre sikeredtek. Az autós üldözés igazi béna Cobra 11 koppintás, és (lehet tévedek, nem vagyok biztos a dolgomba) tudtommal magyar rendőr sem rohangált soha kalasnyikovval az utcán.

Mindent egybevéve a film pont annyira élvezhető, mint amennyire indokolt foglalkozni Ambrus Attilával.

79 A Viszkis  (2017)

akció | dráma | életrajzi | kaland | krimi

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt... több»

1