2019.01.06 19:19 Márton Olvasottság: <100x
0

Wes Craven és a zombik

Be kell hogy valljam nem tartozik az 1987-es Wes Craven által rendezett A kígyó és a szivárvány című film a kedvenceim közé, sőt annyira nem is nagyon kedvelem, de ezektől függetlenül elismerem hogy egy elég hatásos kis horrorfilm lett! Már maga a műfaji besorolásával is kicsit gondban vagyok, mert el kell hogy ismerjem hogy besorolhatjuk a filmet a horror műfajába hisz zsánerileg talán ahhoz áll a legközelebb, de jó pár fantasy szál is található benne (ezeket elsősorban a képzelgések és az álmok formájában öltenek testet) sőt, akár a tényfeltáró dokumentumfilmekre jellemző dolgokat is megtalálhatjuk benne!

Alapjaiba véve hogy Craven megpróbálta bemutatni a közép-amerikai Haitiben ez időtájt uralkodó társadalmi és vallási formákat dicséretére szolgált és hogy képes volt egy elég nyomasztó és egyedi hangulatot biztosítani a filmjéhez és ha már Haiti, akkor talán a legismertebb e térségre jellemző dologgal (filmes szempontból biztos) fűszerezte meg a filmjét a fekete mágiával avagy a vuduval! A film alapjait egy bizonyos Wade Davis kutató által írt könyvre alapozta, mondhatni csak a cselekményt gyorsította fel és persze a filmje befejezését alakította át filmszerűbbre!

Wes Craven és a zombik

Talán pont a film befejezése az, ami kevésbé lett jól megoldva, mert engem az utolsó 15-20 perc volt képes kiragadni abból a fajta hangulatból, amibe a rendező szinte belenyomja a nézőjét és itt sajnos már a technológiát is segítségül hívják a végjátszmához, ami igaz korához képest korrektül van megoldva, mégsem állt jól a filmnek szerintem!

Színészek terén érdemes kiemelni Bill Pullman karakterét, ami végig nagyon jól alakítja a küzdő-harcoló kutató karakterét, kár hogy a többi színésznek nem sikerült kiemelkedniük Pullman karaktere mellett!

fantasy | horror

A Harvard egyik antropológusát Haitiba küldik, hogy szerezze meg azt a különös port, melyrõl úgy tartják, hogy képes visszahozni az embert a halálból. Miközben a csodaszer után... több»

0