Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

A kígyó és a szivárvány (1988)

The Serpent and the Rainbow
Filmadatlap
 
19
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Márton   2019. 01. 06.
Wes Craven és a zombik

Be kell hogy valljam nem tartozik az 1987-es Wes Craven által rendezett A kígyó és a szivárvány című film a kedvenceim közé, sőt annyira nem is nagyon kedvelem, de ezektől függetlenül elismerem hogy egy elég hatásos kis horrorfilm lett! Már maga a műfaji besorolásával is kicsit gondban vagyok, mert el kell hogy ismerjem hogy besorolhatjuk a filmet a horror műfajába hisz zsánerileg talán ahhoz áll a legközelebb, de jó pár fantasy szál is található benne (ezeket elsősorban a képzelgések és az álmok formájában öltenek testet) sőt, akár a tényfeltáró dokumentumfilmekre jellemző dolgokat is megtalálhatjuk benne! Alapjaiba véve hogy Craven megpróbálta bemutatni a közép-amerikai Haitiben ez időtáj... több»

 
Face   2016. 12. 13.

Egy átlagon felüli B kategóriás horror. Imádom a voodoo témát, ezért elfogult vagyok, ahol megjelenik ez a motívum, én már ott is vagyok.:) lehet előző életemben papnő voltam, v ilyesmi...Mindenesetre, Wes Craven egyik legjobb filmjéről van szó, igazán adott mindenre, amivel a feszültséget fenntartotta, nem unatkoztam egy percig sem, pedig nem volt tele agyatlan poénokkal.


 
tamas84   2015. 06. 19.

Látszik, hogy alaposan előkészített filmről van szó. A zombifikálás tudománya, régóta izgatja a tudományos világot, a rendező is ebből merített inspirációt, és eleinte maximálisan lekötötte a figyelmemet. A másik felében viszont átment a tőle megszokott káoszba az egész, a felesleges vérekkel, meg hallucinációkkal. Dehát...van aki ezt szereti.

 
Kinek ajánljuk: A műfaj olyan klasszikusáról van szó, amelyet egyetlen rajongó sem hagyhat ki. Szűkebben a vudu-világ iránt érdeklődőknek ajánlom. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.