Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Halálosztó (1997)

Wishmaster
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 12. 06.

legújabb vélemény

3
Kívánság Mester (mert így helyes).

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Na nézzük, újra a kukában landolunk-e? A hősies és élhetőbb kilencvenes években még gyártottak (nézhető) filmeket. Igaz, már ott is kilógott néha a lóláb, de több épkézláb filmet hoztak tető alá, mint manapság az elmebajukat és más idegbetegségeiket ... teljes kritika»

 
Yosihiro   2019. 07. 10.

1
Halálosztó

Egy "igazi" horrofilmet láthattam igaz kicsit gyengébb lett de de nem volt rossz. A történet igazából szerintem nem rossz bár én átírtam volna a forgatókönyvet. A megjelenítése és a vonalvezetéssel volt a probléma. Ezért nem tudott a film a 3 csillagnál fentebb emelkedni. A szereplök hozták a kötelezöt és mivel a forgatókönyv gyengébb lett ök sem bírta a 3 csillagnál fentebb emelkedni. Pedig valjuk meg lehetett volna ez jobb is :) A dzsin ábrázilása jól sikerült szerintem és a horrorokra jellegzetes véres jelenetekben sem volt hiány, de mégis valahogy hiányérzetem volt. Ez pedig ahangban keresendö ami igazán nagyon gyenge lett és ez az ami a négy csillaghoz hiányzott. Összeégében gyenge forgatókönyv a képi vágások és hatások azért jók lettek talán ez a pozitivum ez egész filmben, a hang viszont nem tetszett. A szerplök néhol túljátszották a szerepüket. A horror jellege meg volt a filmnek lehetett félni. Igazából még jól is végzödött a történet aminek örülök és okot adtak a folytatásra..... Üdv Yosi

 
Cercei   2017. 03. 14.

1

Jellegzetes kilencvenes évekbeli horror. Nem mondhatom hogy nem szórakoztam volna jól. A főhősnő kiváló volt. A dzsinn egy karizmatikus figura.

 
respect the movies   2018. 01. 21.

0

Szerintem ez egy kimondottan szórakoztató horrorfilm volt! Nagyon jó történet, kiváló karakterek, zseniális fő gonosz és a korának megfelelő trükkök! Ha van is valami amibe bele lehetne kötni, az talán csak annyi lenne, hogy azért elég sok olyan jele... több»

 
Vuk   2015. 08. 09.

0

Szimpatikus horror egy nagyon rosszindulatú dzsinnről, aki igazi disznó tud lenni.

A film összbevétele 15 719 109 dollár volt (imdb.com).

 

A film speciális maszk effektekét az a Greg Nicotero készítette akinek a The Walking Dead maszkaiért is felelős!

(respect the movies)
 

A film zeneszerzője Harry Manfredini volt, ő készítette az 1980-as Péntek 13. zenéjét is!

(respect the movies)
 

A filmben szereplő Raymond Beaumont (Robert Englund) bemutatótermében látható egy szobor, ami megegyezik az 1973-as Ördögűző című filmben látható Pazuzo démon szobrával!

(respect the movies)
 

A filmben számos olyan színész is szerepet vállalt akik már megformáltak horrorikonokat a 80-as, 90-es években! Ilyen volt például Robert Englund (alias Freddy Krueger), Kane Hodder (alias Jason Voorhees) vagy Tony Todd aki pedig a Kampókéz karaktereként lett ikon!

(respect the movies)