Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70

Farkasok társasága (1984)

The Company of Wolves
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Owotonor   2020. 01. 13.

legújabb vélemény

Káprázatosan bánik a műfajok adta széles palettájával - történeteivel. A lány unokájának rémmmeséket mondó nagyi által megelevenedő sztorik egytől - egyig ámulatba ejtőek a maguk kis módján. A falujuk melletti erdőben nagyra növő gombák - nyuszik - veszélyes állatok fogadják a kíváncsi szemeket - karaktereket. Az átváltozási procedúra oda van téve enyhén szólva - szőrőstül - bőrüstől csupaszon nyúzottan alakulgatnak a dolgok etájt - sikerült is némileg elborzasztania vele-e mesevilágában - de mindemelett kikapcsolni is képes volt az agyat arányában. Jól átjött hogy a lányka mennyire kötődik a családjához - nagyijához és falucskájához ebben a Piroska és a farkas láncolatát felvonultató - különleges ötvözetű - pozitív hozzállású és ezen érzésekkel teli de kissé aberráltan szövögetett nem mindennapi egy másfél órás szép rémálomhoz fogható műben.

 
gerda   2016. 02. 26.

Fuh, hát én besírtam ezen a filmen, annyira gagyi. :) Azt hittem, hogy végig fogom szenvedni, de inkább azért kellett leállítanom, mert már fuldokoltam a nevetéstől. Olyan mintha egy paródia filmet látna az ember. teljesen komolyan veszi magát. Nagyon trash.


 
azurou   2015. 11. 28.

Lehet, hogy csupán nekem tűnik úgy, de mintha ez a Piroska és a farkas újragondolása lenne. Annak viszont zseniális!

A film összbevétele 4 389 334 dollár volt (imdb.com).

 

Stanley Kubrick-nek annyira megtetszett ennek a filmnek a látványvilága, hogy szerződtette Anton Furst-öt a következő projektjéhez. Ez volt az 1987-es "Acéllövedék" (Full metal jacket).

(magyaristvan)
 

Amikor az Ördög találkozik a fiatal fiúval az erdőben egy kis koponyát hord magán. A rendező, Neil Jordan szerint ez egy valódi törpekoponya volt amit a film kedvéért szereztek be.

(magyaristvan)
 

Stephen Rea az "Underworld: Az ébredés" (Underworld Awakening)(2012 )című filmben újra vérfarkast játszott.

(magyaristvan)
 

David Warner (az atya) és Terence Stamp (Az ördög) később mindketten eljátszották Superman biológiai apjának, Jor-Elnek szerepét. Terence Stamp emellett Zod tábornok szerepébe is belebújt.

(magyaristvan)
 

A film forgatása 9 hétig tartott.

(magyaristvan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.