2019.01.14 17:53 Márton Olvasottság: 236x
0

Élvezhető inváziós egyveleg lett Az invázium

Számomra egy kimondottan élvezetes és szórakoztató film lett, az 1998-ban bemutatott Faculty-Az invázium, mert sikeresen tudta a film rendezője Robert Rodriguez keverni és egy egészen jól működő eleggyé gyúrni a különböző horror műfajokat! Van itt a testrablós idegen inváziós és az ez időben újra népszerűvé váló, tini-horrorokra jellemző elemek bőven! Számomra mégis a legmeglepőbb tulajdonsága a filmnek, hogy végig lekötötte a figyelmemet és hogy bőven volt izgulni való az egész játékideje alatt!

Testrablós idegenek invázióját, legnagyobb bánatomra nagyon régen nem láttam már, pedig pár évtizede ezelőtt a film előtt, elég sok sci-fi horror vette alapjául ezt a témát és nem is voltak annyira rosszak, hogy ily ritkán találkozhassanak ezzel a filmes formával a nézők! Ezen filmeknek számomra az egyik (vagyis a legnagyobb érdemük) az volt, hogy egytől-egyig képesek voltak egy kiváló hangulatot teremteni a történetüknek! "Az én még én vagyok és ha ti mind lények lennétek, akkor most rám támadnátok" (egyértelműen az egyik legjobb testrablós sci-fi horror klasszikusból van eme röpke idézet, melyet John Carpenternek köszönhetünk a máig is legendás The Thing-ből) érzés itt is megtalálható, illetve egy másik mára már szintén kultikus filmből is ragadtak ki hangulatpótló elemeket ( ez volt az 1978-as Testrablók támadás című film), szóval jelen filmünknek is volt hangulata! De itt jön be a képbe, Rodriguez másik horror elegye, miszerint a tini-horrorfilmekre jellemző dinamikával és kedvelhető karakterekkel pluszban még megtoldotta eme képletet!

Élvezhető inváziós egyveleg lett Az invázium

Úgy gondolom hogy nagyon jót tett a filmnek eme ötvözet, hisz mind hangulatban, mint történetvezetésben plusz lendületet adott neki és akármennyire is sablonosok eme karakterek, akik nem fognak drámai karakterfejlődéseken végigmenni a játékidő alatt, mégis egytől-egyig képviseltek egy adott karaktertípust, akikért a néző tudott szorítani végig! Plusz valamiféle humorforrás is volt a karakterekben (persze csak szépen módjával)! Apropó karakterek, érdemes megemlíteni, hogy azért egész szép számban található a filmben ismert arcok, igaz a legtöbbjük itt még épp csak hogy bontogatják filmes karrierjüket!

Számomra a film egyedüli apróbb negatívuma csupán a néha kissé esetlen CGI technika használata volt, de szerencsére e téren sem esnek át azon a bizonyos lóháton a készítők!

Mindent egybevetve számomra egy végig izgalmas, lendületes és szórakoztató film született, aminek persze vannak hibái, de ezektől függetlenül, bárkinek nyugodtan merem ajánlani a megtekintését!

horror | sci-fi

A gimnáziumi tanárok viselkedése egyik napról a másikra drasztikusan megváltozik. Casey (Elijah Wood) és Delilah (Jordana Brewster) egy napon elrejtőznek a tanári egyik... több»

0