Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
77%

Faculty - Az invázium (1998)

The Faculty
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
50
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 29.

legújabb vélemény

0

Imádom, valószínű azért mert tiniként ez volt az első hasonló film amit láttam. Idegen megszállós filmek közül minőségben kiemelkedik. Rengeteg kiváló színész játszik a pörgős lények elleni harcban. Famke Janssen, Ellijah Wood és Salma Hayek is többe... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 27.

1
B-kategóriás. Vajon ez volt a cél?

Amikor a földönkívülis sztori keveredik az ezredforduló környéki tinifilmek hangulatával, akkor megszületik a Faculty- Az invázium. Kevés pozitívumai közül a legfontosabbat sem igazán írhatjuk a film javára, mert attól még, hogy néha jól esik ilyen k... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Tipikus tinihorror, de az igényesebb fajtából. A szereposztás nagyon jó lett, nekem a zenék is bejöttek benne. Szerintem a maga nemében kifejezetten jó film. Egyszer-kétszer meg lehet nézni, bár így, több mint húsz év távlatából egyes jelenetek bugyutának hathatnak.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 30.

0

Famke Janssen az egyik kedvenc színésznőm, mert karakteres, érdekes arcberendezése van, és nagy beleéléssel tud játszani, de ezt a gagyi tinihorrort még ő sem tudja megmenteni. Lapos, unalmas...olyan élettelen.Nem ajánlott.

 
Márton   2019. 01. 14.

0
Élvezhető inváziós egyveleg lett Az invázium

Számomra egy kimondottan élvezetes és szórakoztató film lett, az 1998-ban bemutatott Faculty-Az invázium, mert sikeresen tudta a film rendezője Robert Rodriguez keverni és egy egészen jól működő eleggyé gyúrni a különböző horror műfajokat! Van itt a ... teljes kritika»

 
Owotonor   2019. 02. 01.

0

Amennyire komolytalan a film annyira jó rendezésű is, tetszett ahogy keverednek benne a műfajok: horror,thriller,sci-fi,vígjáték, remek kikapcsolódásnak bizonyult a bugyutasága ellenére. Ami nem tetszett az hogy nem eredeti a története volt már hasonló film ezelőtt is.

 
lakilúk   2015. 06. 12.

0

Nem egy különösebben jó film, Robert Rodriguez sokkal jobbat is tud. Eleve a történet egy kissé elvetemült, de aki megszállottan szereti Rodriguez filmjeit, mint ahogy én is, az élvezettel tudja nézni ezt a filmet is. A film nem veszi magát teljesen komolyan, ebben az értelemben hasonlít az Alkonyattól pirkadatig-ra.

Galéria (50)

Videók (1)

A film összbevétele 40 064 955 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható drogtesztes jelenet, az A Dologban (1982) látható vérvizsgálatos jelentet tiszteletére került be a filmbe!

(Márton)
 

Robert Rodriguez testvére, Tina is szerepel a filmben. Ő az a tetovált lány, akitől Marybeth megkérdezi, merre van a tanári iroda.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Famke Janssen 2016-ban elárulta, hogy még sosem látta a filmet, mivel nem szerette volna látni, hogy végzi a karaktere a történet szerint.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Delilah Profitt szerepére Jessica Alba neve is szóba került.

(ps)
 

Zeke autója egy 1970 Pontiac GTO típusú sportkocsi.

(ps)
 

A film elején, amikor Casey a mosdóban van, a falon Tito & Tarantula graffiti látható. A Tito & Tarantula az a zenekar, amely Robert Rodriguez több filmjéhez is filmzenét készített.

(ps)
 

A diáklány, aki kineveti Casey-t, amikor a fiú beüti a heréit a zászlórúdba, Sarah Talbot, a The Hollywood Wife Beaters zenekar frontembere. A nevetés Sarah ötlete volt, ami annyira tetszett a rendezőnek, hogy benne hagyta a filmben.

(ps)
 

Jordana Brewster, Elijah Wood és Shawn Hatosy szerepeltek a Pink Floyd "Another Brick in the Wall part 2" című videoklipjében. A dal a filmben is hallható.

(ps)
 

Gillian Anderson nem vállalta Valerie Drake szerepét.

(ps)