2019.02.17 13:00 Márton Olvasottság: <100x
0

Minőségugrás

Az első spin-off film ami a Démonok között című univerzumába vette a nézőjét, a 2014-es Annabelle volt és hát finomat szólva is rendesen leszerepelt sok horrorfilm kedvelőnél, méghozzá okkal! Hisz képtelen volt azt a minőségi ugrást meglépni amit a Démonok között című filmben láthattunk, de még meg sem tudta annak színvonalát közelíteni. Itt nem csak arról volt szó, hogy az első Annabelle film minden egyes jelenetéről szinte sütött hogy innen onnan összelopkodták más filmekből (ezáltal elképesztő módon volt klisék tengere az egész film, bár az hogy ha egy horrorfilmben sok klisé található még nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz film is lesz, hisz horror terén azért már elég nehéz bármi újat letenni az asztalra, de mindehhez párosult még egy gyenge forgatókönyv, kevésbé jól kitalált és eljátszott karakterek akikkel kevésbé lehetett azonosulni és a félelemkeltés is teljes mértékben ledegradálták a jump scarekre)! Ezen tények alapján sokáig nem volt nagy kedvem megtekinteni az Annabelle 2:A teremtés című 2017-es filmet, mert úgy éreztem, hogy ha már akkora pénzügyi sikert tudott hozni a gyártó stúdiónak az első része, akkor nem nagyon hittem volna, hogy változtatni fognak majd azon, amire vevő volt 2014-ben a néző, még akkor is, ha a kritikusok szinte darabjaira szedték az Annabelle filmet (de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna az előzményfilmjével kapcsolatban)!

Tehát mivel nekem sem nagyon nyerte el az első Annabelle film a tetszésemet, ezért nem csak hogy nulla elvárásokkal ültem neki, de még valamilyen szinten arra voltam felkészülve, hogy ez talán még rosszabb is lesz mint az elődje! Szerencsére viszont úgy tűnt, hogy a gyártó stúdió talán komolyan vette a kritikusok nemtetszését, mert ha nem is egy Démonok között színvonalt hozott az Annabelle 2, de azért elég komoly minőségugrást hozott az elődjéhez képest!

Minőségugrás

Maga a történet hogy itt ismertetik meg a nézővel azt, hogy miként is lett a baba az ami, nekem tetszett, hisz az eredetéről vajmi keveset ismertünk meg eddig, pedig hát a démonos filmeknél ez azért elég elvárható lenne! Nem is kevéssel ugrunk vissza a film a történetében, hogy megismertessék a nézővel Annabelle "születését", ezáltal a közel két órás játékidő első harmada akár lassúnak is mondható, de szerintem inkább csak egy tudatos építkezés volt ez a készítőktől, ahol adtak időt mint az új karaktereknek, mint pedig a történetnek a kibontására, ezzel is adva arra a tényre, hogy itt volt a forgatókönyvnek íve! Kellett is ez mert a film körülbelül úgy a fele játékideje után, olyan sebességre vált, ahol úgy 5 percenként képes volt a frászt hozni rám és mindezt tette úgy, hogy ebben a filmben is igencsak sok klisé található, de szörnyen erős hangulattal párosították ezen jeleneteket és így nem sokkal elviselhetőbb az a tény, hogy ijesztések terén sok horror már nem képes nagyon meglepni a nézőjét! Mindezt nagyon jó karakterekkel és kiváló atmoszférával érték el!

Érdemes megemlíteni, hogy már maga a kamerabeállítások alkalmazása is képes volt nyugtalanítani a nézőt, a hatásvadász eszközök elnyújtása is jól sikerült és bár igaz, hogy az Annabelle 2:A teremtés is bővelkedik jump scare jelenetekkel, mégsem éreztem azt, hogy kimondottan ezekre építkezett volna végig!

Meglepő volt számomra hogy ilyen mértékben képesek voltak javulást elérni és még hogy a két filmet is képesek voltak egy egész korrekt módon összekötni, plusz a film stáblista utáni jelenete, egy másik film beharangozására is figyelmet szenteltek!

horror | misztikus | thriller

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a... több»

0