2019.02.22 21:50 Márton Olvasottság: 164x
1

Paranoia, nemzetek közti ellentét és csipetnyi misztikum

Véleményemet két igen fontos dologgal kezdeném, az egyik hogy jelen filmünk a The Maus egy igen gyenge film volt, a másik dolog pedig, hogy pontosan nem is nagyon tudnám meghatározni a műfaját, de ha ez horror volt, akkor csattogó lepke legyek! Tény hogy található benne némi kis misztikum, pár csöpp vér, néhol egy-két hangulatosabb jelenet (ezt főleg elsősorban az atmoszféra teremtéssel kívánta elérni) de ennyi lenne a horror ebben a...filmben! Mindezek mellé pedig felbukkannak a drámai filmekre jellemző tulajdonságok (nagy kár hogy igencsak felszínesek e téren) mert hát a történet adhatta is volna azt, hogy egy érdekles "háromszöget" alkothasson és ez a három oldal a paranoia (amit ha hozzáértő horrorfilmes kezek közé kerül, lehet egy igazán erős horror alapja is), a nemzetek közti feszült légkör (a film próbálkozik a bosnyák és szerb ellentétet ábrázolni, ebben szintén benne lehetett volna a horror, hisz köztudott tény, hogy az ember mennyire kegyetlen tud lenni, főleg ha háborús helyzet van) és a misztikum (amit párszor belengettek a készítők a néző előtt, aminek viszont az égvilágon semmi értelme nem volt és csak zavarosabbá tette, az amúgy sem épp könnyen fogyasztható történetet)!

Mindezek mellé kapunk négy szereplőt (ha az is számít ha egy színésznek volt a film játékideje alatt maximum négy mondata, akkor öt színészt) akik annyira irracionálisan cselekedtek a filmben, hogy az már bántó volt! Logikátlan párbeszédek sokaságát hozta a The Maus című film, ezáltal egy pillanatig sem tudtam élvezni! Miután a röpke másfél órás játékideje letelt a filmnek, feltettem a kérdést magamnak, hogy miért nem kapcsoltam ki a fenébe, amikor már úgy 20 perc után érezhető volt, hogy nem lesz egy túl jó alkotás jelen filmünk! Talán csak azért nem tettem ezt meg, mert hittem benne hogy azon lehetőségek amik benne voltak a történetében talán csak részben, de mégis felszínre fognak kerülni, illetve azért a baljós hangulatáért, amit a film mindvégig áraszt magából (bár ez csak egy ügyes húzás volt a készítők felől, hogy végig fent tartsák az érdeklődését a nézőnek, mert hogy sehova nem lyukadt ki ez a film befejezésére, az is biztos)! Sőt... a befejezésre még egy furcsa csavart is bedobnak, ami...maradjunk annyiban hogy ha szépen akarom kifejezni magam, akkor csak annyit írnék hogy érdekes volt!

Paranoia, nemzetek közti ellentét és csipetnyi misztikum

Mivel a film semmiféle formában nem jelent meg nálunk és valószínűleg nem is nagyon fog, ezért maradt az online felület, ahol pedig az online fordítóknak meggyűlhetett a bajuk a szerb vagy bosnyák nyelvvel, mert itt semmi fajta felírat nem készült hozzá. Bár igaz hogy a film elsősorban angol nyelvű lenne, de legalább annyi párbeszéd található az imént felsorolt országokéból, ezért sokszor csak találgatni lehet hogy miről is akartak szólni az adott jelenetek! Megtekintését én nem ajánlanám senkinek, bár az szinte biztos, hogy lehetne arról beszélni, hogy miről is akart szólni a film!

45 The Maus  (2017)

dráma | fantasy

Alex és Selma egy fiatal szerelmespár akik, elutaztak a lány országába Boszniába! Már épp indultak volna vissza Alex hazájába, amikor az autójukkal elakadnak a közeli erdőben,... több»

1