2019.05.16 17:50 JcWh Olvasottság: <100x
0

A friss házasok örök érvényű problémáinak témája mai szemmel nézve már ezerszer lerágott csontnak számít, és valószínűleg 1942-ben sem lehetett már akkora kuriózum. Ami mégis kiemeli ezt a filmet a hasonló kategóriájú filmek közül, az a Hollywood aranykorára jellemző báj és ártatlanság. Itt nem lát az ember ordenáré poénkodást és meztelenkedést, sokkal inkább nagyszerűen megírt dialógusokat hallhat, és ragyogó színészi játékokban gyönyörködhet. Ráadásul ez a film egyértelműen B-kategóriás jellegű, bár ezt inkább csak a film büdzséjéből és műfajából vehetjük észre.

A remek szereplőgárda élén William Holden áll, akinek karrierje ekkorra eléggé kezdett lefelé ívelni, és csak vígjáték szerepeket kapott, ennek ellenére a színvonalat sosem adta lejjebb, és itt is hibátlan alakítást nyújt. Aki Holden 50-es évek előtti munkásságát nem ismeri, az meg fog lepődni, hogy mennyire más karakterek bőrébe bújt fiatal korában. Bill partnernője a szépséges Frances Dee volt, akinek karrierje közel sem volt annyira tündöklő, mint Holdené, szerepét nagyon szépen teljesítette ebben a filmben. A mellékszereplők válogatása is igen jóra sikeredett, minden tipikus karakter megjelenik a történetben.

A kor amerikai életszínvonalának felfedezése céljából is érdemes megtekinteni a filmet. Még egy anyagi korlátokkal rendelkező egykeresős család is igen magas életszínvonalat tudott biztosítani magának akkoriban. Összességében a film nem világmegváltó alkotás, de egy igazi kis elrejtett gyöngyszem, ami mosolyra bírhatja nézőjét. Készítettem feliratot a filmhez, feltöltöttem az internetre.

0