2019.05.20 10:55 Berto49 Olvasottság: 705x
0

Jogos leszámolás

Bonnie és Clyde történetének bemutatása a törvény szemszögéből. A rájuk rakódott romantikus máz alatt valójában könyörtelen bűnözők rejtőztek, akik nemcsak a bankrablások során bizonyultak hidegvérűnek, hanem akkor is, ha gyilkosságokra került sor. A bűnözőpáros valójában vérszomjas szociopata volt, sok embert meggyilkoltak, többek között fegyvertelen raktári őröket is. Nemcsak bankokat raboltak ki, de ugyanezt tették kis üzletekkel is, és megölték a tulajdonosokat. Robin Hood szerepében tetszelegtek, de ebből semmi sem volt igaz. A 1930-as évek elején, a nagy gazdasági világválság körülményei között a nyomor helyett a „könnyű”, gyilkosságokkal járó életet választották.

Arthur Penn 1967-es filmje felerősítette a páros hazug mítoszát. Érthetetlen az a rajongás, amely „karrierjüket” övezte. Visszataszító és gyomorforgató volt a két szitává lőtt holttest körüli tömeghisztéria bemutatása. Mindenki „souvenirt” akart tőlük szerezni, egy hajtincset Bonnie vértől csatakos hajából, vagy Clyde egy ujjpercét(!). Kevin Costner és Woody Harrelson választása tökéletes a két volt ranger szerepére. Mindkettőjüknek volt egy-egy felejthetetlen jelenete; Costner beszélgetése Clyde apjával (William Sadler), valamint Harrelson visszaemlékezése a pókerasztalnál. Olyan ez a film, mint egy időutazás 1934-be, minden megszólalásig korhű, a helyszínek, a jelmezek és a szinte főszerepet játszó – ma már matuzsálemnek számító – autók. Az autók kapcsán említésre méltó – a filmben ugyan csak szőrmentén érintik – Clyde levele Henry Fordnak, amelyben a Ford márkájú autók kiválóságáról írt. Pimasz, önhitt levélnek érzem, viszont az autógyáros számára kiváló reklámnak bizonyult. Számomra nagyon meglepő, de tény, hogy az USA második legnépesebb tagállamának, Texasnak kormányzója akkor nő, Miriam Amanda, „ma” Ferguson (Kathy Bates) volt. Sikeres politikusról van szó, hiszen ez már a második kormányzói ciklusa volt.

Jogos leszámolás

Kellett egy olyan film, amely hitelesen mutatja be a valóságos tényeket. Kimondottan lassú tempójú film, de ezzel is a korabeliséget hangsúlyozták, hiszen a megbízott Frank Hamer és társa három hónap elteltével tudta teljesíteni a feladatát.

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Két visszavonult Texas Ragner a kor legelvetemültebb bűnözőpárosa, Bonnie és Clyde ellen indít hajtóvadászatot, rajtuk kívül azonban mindenki kételkedik a sikerükben. Egy... több»

0