2019.06.24 00:26 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

A sci-fi szerelmesei alul maradnak, de a romantika a helyén van…

A magyar cím mellett nem lehet szó nélkül elmenni, hisz a szokásos szánalmas szójátékok és undorító alcímek mellett az is irritáló, mikor egy régebbi sikeres alkotásra rímekben próbálunk utalni. (Például: Jóbarátok után Jóapátok c. vígjátéksorozat). Jelen esetben viszont meg kell védenem a magyar címet, mert annak ellenére, hogy szánalmasan hangzik, mégis megfogja a lényeget, és mondhatni jobban passzol a történethez, mint az eredeti cím.

Az előzetese alapján egy igen leegyszerűsített sci-fi romantikus komédiát kapunk, és ezzel kapcsolatban a sejtésünk be is igazolódik. Hősünk úgy építi az időgépet (nem egy alkalommal), mint mi a periszkópot technika órán alsó tagozatban. Nem is próbál belemenni az időutazás mélységeibe, emiatt fontos leszögezni, hogy azoknak, akik az időutazás miatt szimpatizálnak a filmmel, csalódás lesz. Sajnos én is így jártam, nem lehet egy lapon említeni a nagyobb filmcímekkel, itt nem lesz két én közötti kergetőzés, se paradoxon, semmi tér-idő kontinuum és társai. Az időutazás mellékes.

A sci-fi szerelmesei alul maradnak, de a romantika a helyén van…

Ám a romantika működik, és emiatt a film is elfogadható. A főszereplő srác, (A leleményes Hugóban megismert) Asa Butterfield személyével nem voltam kibékülve, de idővel sikerült ráhangolódni az ő és Sophie Turner közti kémiára. Emellett a főhősünk haverja/segítője megfelelő laza poénokat diktál, ami mellett szórakoztatóvá válik a fontos témát is feszegető romantikus bő másfél óra.

A célközönség nem egyértelmű, de erősen tini szerelemről van szó, úgyhogy ezt számításba kell venni a megtekintése előtt. Az üzenet viszont elgondolkodtató a kapcsolatokról, éppen ezért randi filmnek tökéletes minden erőltetett és egyszerű hibája ellenére…

dráma | romantikus | sci-fi | vígjáték

Stillman egy igazi fizikazseni, aki nagy dolgokra hivatott - és az élete rendes kerékvágásban folyna tovább, ha barátnője, Debbie nem szakítanak vele váratlanul. Ám Stillmant nem... több»

0