2019.06.24 01:22 MMcFly2015 Olvasottság: 108x
0

A bohém rapszódia hibájából tanulva… egy hihetetlenül őszinte zenés film készült

Őszintén. Elton John életéről semmit nem tudok, de még a dalaiból se tudnék felsorolni két-három címnél többet. A 2000-es évek körüli házasságkötésével kapcsolatos cikkekkel vagyok tisztában. Ennek ellenére moziba néztem meg a róla szóló filmet, mert a legnagyobb hibámként emlegetem a tavalyi évből, hogy a Bohém Rapszódiát itthon néztem meg, és elmaradt a nagyvászon…

Akarva-akaratlanul is összehasonlítom a két filmet, hisz az alapkoncepció (meleg énekes életútja) ugyanaz, és nem is telt el sok idő a bemutatók között. Dönteni nem tudnék, melyik filmet élveztem jobban, de az biztos, hogy őszintébben és merészebben vitték filmre Elton sztoriját, mint Mercury-ét.

A bohém rapszódia hibájából tanulva… egy hihetetlenül őszinte zenés film készült

A film felépítése zseniális ötlet. In medias res módon egy csoportterápián kezdünk, majd visszatekintésekkel lesz teljes az oda vezető út... Részletesen megismerhetjük Elton John gyerek- és kamaszkorát, a sikeres rockénekes ,,megszületését”, és az ezzel járó züllését. A zenék és közben zajló koreográfiák mesteriek, de ami óriási pozitívum, hogy nem próbál szépíteni a sztorin. A kokain fogyasztás, a dührohamok és a homoszexuális jelenetek is hatásosan vannak adagolva, utóbbi már-már túl merész is, amire szerény személyem nem is volt a moziban ülve felkészülve. De ez az, ami hiányzott a tavaly bemutatott Bohém rapszódiából… és kicsit sem lett ,,cenzúrázva” vagy szépítve a történet. Az Oscar gála még messze van, így arról korai beszélni, viszont az biztos, hogy Taron Egerton színészi tehetsége (és hangja) kifogástalan, és ezzel felkerülhet a neve a nagy nevek mellé… zseniális, amit alakít Elton szerepében. Hasonlóképpen le voltam nyűgözve Rami Malek Freddie Mercury-jától is.

Mindenképpen kimagasló zenés életrajzi filmről beszélhetünk, még akkor is, ha a történet nem túl egyedi, hisz a sztárok többsége végigmegy hasonló utakon, a rendezés és a feldolgozott zenék megérnek egy kétórás filmet. Ez a két óra ráébresztett arra, hogy több Elton számot ismerek, mint gondoltam. Már csak ezért megérte.

80 Rocketman  (2019)

dráma | életrajzi | musical | zenés

A Rocketmanből megtudhatjuk, hogyan vált a visszahúzódó zongoristából, Reginald Dwightból világsztár, akit ma mindenki Elton Johnként ismer. A filmben az Eltont alakító Taron... több»

0