2019.07.22 14:25 Kóborló Olvasottság: 165x
1

Csuda jó park ez a horror park

Egy nagy horrorfilm kedvelővel is elő-elő fordulhat az, ami velem ezzel a filmmel kapcsolatban. Anno, mikor bemutatásra került idehaza jelen filmünk, hallottam róla, sőt még az előzetesét is volt szerencsém megnézni, de valahogy nem éreztem különösebb késztetést arra, hogy elmenjek rá a mozikba (amit most már igencsak bánok), és e film megtekintésének hiányát afféle "teszek egy próbát vele" hangulatban pótoltam, de semmi fajta különösebb elvárásom nem volt vele kapcsolatban. Ennek a végeredménye pedig az lett, hogy nagyon is kellemesen csalódtam benne.

Pontosan nem tudom szavakba önteni, hogy mi nem fogott meg az előzetese alapján, de lehet, hogy az, amit a legtöbb fórumon írtak róla, miszerint, hogy azzal bírálták a legtöbb esetben jelen filmünket, hogy elképesztő egyszerű az alaptörténete, meg, hogy nincs igazán cselekményépítés benne, illetve, hogy a legtöbb színész épp csak bontogatja a filmes karrierjét, vagy elsősorban eddig inkább csak sorozatokban szerepeltek. Nos, ezek a dolgok mind egytől-egyig igazak a Horror Parkkal kapcsolatban, de bőven fel tud hozni a film mindezen kritériumokra ellenpéldákat is. Kezdeném azzal, hogy alapjaiban egy slasher horror lenne, na, már most pont e horrorfilmes réteg az, ahol nem szükséges, hogy egy csavarós történettel örvendeztessenek meg minket a készítők. Bőven elegendő, ha az egyszerűségre építkezik, hisz a slasher alapjait már a 80-as években bebetonozták, tehát egyáltalán nem szükséges ezeken változtatni.

Csuda jó park ez a horror park

A film igencsak alacsonynak nevezhető, 5,5 millió dolláros költségvetése mellett valószínűsíthető az a tény, hogy színészek terén pályakezdőket, kevésbé ismert arcokat fog foglalkoztatni. Ezzel sincs akkor baj, ha a készítők képesek ezen karaktereket kedvelhetővé tenni, illetve, hogy az alakításuk is hozza a kívánt színvonalat. Ismét csak azt kell, hogy írjam, hogy e feltételek is teljesültek a filmnél, pedig a készítők igencsak szedett-vedett karaktereket "gyömöszöltek" bele a történetbe, ezalatt értem azt, hogy szinte az összes olyan tini-horrorfilmes karakter megtalálható itt, ami elő szokott fordulni e műfajon belül. Viszont itt egy pillanatra megállnék egy olyan dolog miatt, ami kimondottan tetszett a történetben. Az pedig nem volt más, mint, hogy a karaktereket a filmben szokásosnak mondhatjuk, viszont a cselekedeteik annyira nem épültek sablonokra.

Rengeteg helyen olvastam, hogy a film egyik legnagyobb erőssége maga a Horror Park és az, ahogy azt kivitelezték. Ebben részben én is egyetértek, hisz tényleg elképesztő jól nézett ki, viszont én inkább a park koncepcióját és az ott vadászó sorozatgyilkosunk kapcsolatát emelném ki. Igencsak félelmetesen tud hatni, ha egy horrorparkban nem tudhatja az épp ott lévő vendég, hogy mi tartozik még a show részéhez és mi az, ami már nem. Számomra az épp aktuális gyilkosunk megjelenítése is rendben volt, bár néhol talán kicsit több kreativitást is elbírt volna, illetve kevesebb "furcsa mód épp mindig ott jelenik meg, ahol nem várjuk" hatást, de a film utolsó percei azért ezt a negatív érzésemet kissé árnyalták.

Mindent egybevéve egy igencsak jó és szórakoztató film volt a Horror Park, aminek reményeim szerint lesz folytatása is, amire azért már jobban oda fogok figyelni.

64 Horror Park  (2018)

horror

A főiskolás Natalie (Forsyth) meglátogatja gyerekkori legjobb barátnőjét, Brooke-ot (Edwards) és szobatársát, Taylort (Taylor-Klaus). A lányok az év bármely másik napján... több»

1