2020.03.27 07:45 Kóborló Olvasottság: 168x
0

Lépcsőházi űrsünök támadása

Az 1986-ban bemutatott Critters (magyarul Rémecskék) röpke 5 év alatt hizlalta fel magát trilógiává, és mint oly sok hasonszőrű szériánál, itt is elérkezett az idő, amikor eme kis szőrös űrgombolyagok már nem egy család (első rész), vagy egy isten háta mögötti kisvároska (második rész) életében okoznak komoly galibákat féktelen étvágyukkal, hanem egy nagyvárosba helyezik át épp aktuális véres vacsorájukat. Vagyis csak részben, mert igaz, hogy a történet elméletileg egy nagyobb városban játszódik, de a film költségvetésének alacsonyan tartása miatt a készítők ezt a fajta nagyvárosi miliőt lekorlátozzák egy pár emeletes lépcsőházra.

Számomra kimondottan kedves emlék az első Rémecske film, és sok esetben tetten érhető ennél a résznél is, hogy próbál abból meríteni, hisz egyértelműen az egész Rémecskék-széria legemlékezetesebb darabja az első része, csakhogy eme próbálkozások inkább lettek kínosak és sok esetben nagyon is erőltettetek. Pedig történetvezetésileg igencsak hasonlóan van felépítve, mint a már említett első felvonás, csakhogy itt sem a karakterek, sem a szereplők nem tudnak annyira emlékezetesek lenni, mint ott. A színészi alakítások sok esetben nagyon is erőltettetek, sőt egyes karakterek szinte már kissé túl is vannak tolva, bár mondjuk ezt már a második résznél is lehetett érzékelni, de legalább ott még viccesek voltak, nem úgy, mint itt.

Lépcsőházi űrsünök támadása

Továbbá itt már felruházták a Rémecskéket jó pár teljesen felesleges tulajdonsággal, ami szerintem nem volt túl jó ötlet. Sajnos a film negatívumai itt még nem állnak meg, hisz sem hangulatban, sem feszültségkeltés terén, sem pedig humorban nem hozza az elvárhatót, mondhatni igencsak laposra vizsgázott nálam e szempontok alapján.

Ha mindenképp pozitívumot kéne keresnem ebből a részből, akkor azért található egypár. Ilyen mondjuk a Critters.ek megjelenése, ami talán egy fokkal jobbra sikerült, mint mondjuk a második résznél. Vagy, hogy ez a film indította el a színészi pályán Leonardo DiCapriot. Illetve talán még akadnak olyanok rajtam kívül, akik azért nem értékelik minimum két csillag alá a filmet, mert örülnek annak, ha újra feltűnnek akár csak egy film erejéig is ezek a szerethető kis űrsünök, és egyfajta különös bájjal nézzük őket és az általuk okozott kalamajkák sokaságát.

horror | sci-fi | thriller | vígjáték

Az aprócska, szőrös, ám roppant veszélyes kis lények egy lakóházat szemeltek ki maguknak, ahol igyekeznek szokásukhoz híven mindent bekebelezni - embert, tárgyat egyaránt. A ház... több»

0