2020.05.07 22:28 Danny99 Olvasottság: 158x
0

Egy újabb, szüzekről szóló film, ezúttal lmbt köntösben

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

A 1990-es évek vége óta nem tudom, hogy volt-e olyan év, amikor nem adtak ki filmet szüzekről. Az alapja mindegyiknek ugyanaz, két személy vagy egy banda, akik a gimiben láthatatlanok voltak, ráeszmélnek, hogy még nem estek át a tűzkeresztségen, és a bálig versenyt futnak az idővel. Az összes ilyen film azt a téves rögeszmét sugallja a tiniknek, hogy lehettél bármilyen a középsuliban, a 4 éved sikerességét az jelzi, hogy szűz vagy-e vagy sem.

Egy újabb, szüzekről szóló film, ezúttal lmbt köntösben

A Date and Switch – szándékosan az eredeti címet írom, mert a magyar cím szokásosan botrányos – sem hoz ebben újat. Nem lett egy új Superbad, sőt egy Amerikai Pite se, pedig az alapanyag alkalmas lett volna rá. Ugyanis a film a 2010-es évek közepén az egyik első fecske volt, ami az lmbt témát feldolgozta. Ha nem is maradandó, de azt elérte, hogy azóta az ehhez hasonló tematikájú mozikban mindig van egy nem heteroszexuális főszereplő.

A film az egyetlen csavarját sajnos már az előzetesben ellövi, pedig lehetett volna úgy összevágni 2 percet, hogy kérdéses legyen, ki a meleg, de sajnos logikátlan ez is, mint a számos jelenet, karakter ebben a másfél órában. A kezdetén mindkét szűz szakít a barátnőjével, csak azért, hogy még nagyobb lúzernek tűnjenek. Ava (Sarah Hyland) kezelése teljesen érthetetlen, akiről kiderül, hogy a suli ribanca, de arra nem jön válasz, hogy akkor mi okból járt hosszú ideig a töketlen Michael-vel (Nicholas Braun). Matty (Hunter Cope) Emmel (Dakota Johnson) szakít, aki a jó fej, laza barátnőt játssza. Ez Dakota Johnsontól elképesztően testidegen szerep. Egy pillanatig sem hiteles számomra ebben a szerepben (sem). Bár azt egy színésznő se tudná eladni nekem, hogy egy csaj pillanatok alatt elfogadja, hogy a barátja meleg, mert ilyen a valóságban nincs.

A coming out 10 perc alatt is jól lett felépítve, és ezért tényleg kár, hogy ellőtték a trailerben. A film ezután egy félórára átcsap egy 2000-es évekbeli lmbt vígjátékba, ami során megjeleníti az összes meleg közhelyet, és azt sugallja, hogy minden második srác a saját neméhez vonzódik. A másik fontos témája a barát exe, amit a filmek, sorozatok vagy elbagatellizálnak, vagy túl dramatizálnak. Reméltem, hogy ez a film ezt jól kezeli, de sajnos nem igaz rá. A mozi ugyanis egy túltolt PC maszlag lett, amiben a "bunkó" heteró barát képes ráhajtani a meleg barátja ex-barátnőjére, és "furcsán" reagál a haverja bejelentésére. Meg se próbálják a készítők árnyalni a képet, vannak a jók és a rosszak.

Egy jó témához meglehetősen rosszul nyúltak a filmkészítők, és lett egy jó kezdésből egy klisés, közhelyeket sorozatban ellövő gyenge film.

dráma | romantikus | vígjáték

Két középiskolai végzős, Michael és Matty egyezséget kötnek, hogy segítenek egymásnak abban, hogy még a bál előtt elveszítsék a szüzességüket. Csakhogy a dolgok egészen... több»

0