2020.05.10 22:15 Artemisia Olvasottság: <100x
4

Bonyodalmakkal teli, tartalmas mű

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Nagyon jó animáció. Aranyos állatszereplők, folyamatos kalandok és állandó feszültségadagolás. Pengnek, a sármos lúdnak és a két cuki kiskacsának, Chinek és Chaonak nemcsak az út során eléjük kerülő számtalan akadállyal, hanem a nyomukban lévő gonosz, Gollam-szerűen hasadt személyiségű macskával is meg kell küzdenie, ráadásul az idő is ellenük dolgozik, kezd télbe fordulni az ősz, és ők lemaradtak a többi költöző madártól, akik már útnak indultak a telelőhely felé, Peng szárnya pedig sérült, illetve egymással sem jönnek ki jól, Chao meg folyton elkószál...

Bonyodalmakkal teli, tartalmas mű

Minden frontról jönnek a bonyodalmak és akadályok, a néző sokszor már azt sem tudja, mikor melyik miatt aggódjon. De a rajzfilm szépen összefogja és lineárisan rendezi a történéseket, nem hagyja, hogy belezavarodjunk, ugyanakkor az utolsó cseppig javára fordítja az összes lehetőséget, ami a sztoriban rejlik. A folyamatos izgalom mellett remek poénokkal, szellemes szócsatákkal, vicces mellékszereplőkkel (pl. tyúkólbeli tyúkok , a malacok, vagy a "repülő" mókus) is gondoskodik a szórakoztatásról, és mellette még érzelmeket és karakterfejlődést (a hetyke, önző Peng magára hagyja a kicsiket, de aztán a szívére hallgat, és elmegy értük, megmentve ezzel az életüket, ők pedig később ezt azzal hálálják meg, hogy noha megtanultak repülni, mégsem hagyják cserben a legyengült Penget; vagy Peng és Jinjing szerelmi szála is elég romantikus) visz a történetbe.

Annak ellenére tehát, hogy csak egy egyszerű, kelekótya vadlibás mesének tűnik, roppant tartalmas mű.

animáció | családi | kaland | vígjáték

A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt – aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától.... több»

4