Patya94   2020.11.29 14:11
2

Gondolkodásra késztető hangulatfilm

Durva, hogy anno bukásnak minősült a film, annak ellenére, hogy igen éles társadalomkritikát mutat be, elég neves színészekkel. Akkortájt ugyanis nemcsak Pitt volt karrierje csúcsán, de Norton is, elég csak az 1 évvel azelőtti American Historyra gondolni.

Maga az alapmű Chuck Palachniuk keze nyomán kellően feszült, drámai, és Tyler Durden karaktere elsőre talán elcsépeltnek tűnhet, mégis minden ember számára abszolút befogadható. David Fincher pedig a lehető legtökéletesebb módon adaptálta a művet, a könyv mélységét olyan hitelesen beleültetve saját verziójába, hogy az példátlan. A 2 színész remek választás, a dinamikájuk kurva jó, akkor is hallgatnám őket, ha az aznapi időjárásról beszélgetnének. Így létrejött a filmtörténelem egyik legcoolabb karaktere Pitt által, Norton helyébe pedig minden egyes néző bele tudja tenni a saját érzéseit és életét. Ebben rejlik a film zsenialitása.

Gondolkodásra késztető hangulatfilm

Ha az ember átadja magát a film hangulatának, és hagyja magát sodródni, akkor láthatja, hogy ami ott elhangzik, mindennek, de szó szerint mindennek van jelentősége. Ráadásul a végén egy akkora csattanó üti arcon az embert, amelyre ritkán van példa. Azt nem mondom, hogy bármikor lehet élvezni, mert ez egy elég hangulatfilm. Ha nincs drámázós, nyitott, elgondolkodós kedved, akkor inkább ne ülj le megnézni, mert lemaradsz a lényegéről. Sokan azért nem akarják megnézni, mert azt hiszik, lenyomja a hangulatot, csak mert gondolkodásra késztet. Hát ez abszolút nem igaz. Éppen ellenkezőleg, kicseszett pozitív hatással lesz rád.

dráma

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, hollott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete... több»

2