2021.01.13 01:06 Kóborló Olvasottság: 446x
2

Pokolbéli kalandozások

Gyermekkorom egyik nagy kedvence volt ez a film, de mivel túl sok mindenre már nem emlékeztem belőle, gondoltam, nosztalgiázok egyet, és újranézem az Országút a pokolba (vagy a másik címén Út a pokolba) című alkotást. Vannak olyan filmek gyermekkoromból, amiken nem nagyon fog az idő vasfoga, és vannak olyanok, amiket viszont nagyon is kikezd az idő. Sajnos jelen filmünk az utóbbi csoportot erősíti.

Ezzel nem azt mondom, hogy az Országút a pokolba című film egy rossz alkotás, merthogy még mai szemmel is rengeteg kreativitás található a történetében, viszont mind a történetmesélésével, mind pedig az effektjei terén igencsak érződik az eltelt 30 esztendő. Persze eme hibáira az egyedüli gyógyszer a sokszor rám törő nosztalgiázási hajlam, és emiatt sokszor sokkal megbocsátóbb leszek egy ilyen filmmel.

Pokolbéli kalandozások

Kevés ehhez hasonló film jut eszembe hirtelen, ahol aránylag ennyire bátran merték a különféle műfajokat keverni, hisz van itt akció, kaland, fantasy és ráadásként még komédiaelemek is (és néhol még a horror is megtalálható benne). Talán csak a Bill és Ted haláli túrája ugrana be (ami szintén 1991-ben készült, akárcsak ez a film). Persze a kettőt meg sem próbálnám összehasonlítani, hisz két különböző útvonalat járt be sikerek terén, csupán a műfajok kavalkádja és alkalmazása egy történeten belül íratja mindezt velem.

Jelen filmünk története végig kimondottan pörgős és eseménydús, ezt pedig a műfaji elemek váltakozásával éri el. Mondjuk talán kisebb hibájaként rónám fel azt, hogy egyik műfajból sem mertek a készítők kissé többet vállalni, és talán pont emiatt lehet azt mondani rá, hogy minden műfajban kissé kevés lett. Már maguk a főbb karakterek is sántítanak, de talán pont, hogy a főszerepben látható Charlie-t alakító Chad Lowe színészi játéka a legszembetűnőbb.

Egyszerűen nem éreztem a karakterében sem az akciókra, sem a komédiákra kihegyezett lehetőségeket, egyszerűen csak mint egy átlagos iparos, végigvitte a rá kiosztott szerepet. A színész későbbi szerepeit sem nagyon lehet kiemelni, hisz többségében tévéfilmekben, sorozatokban szerepelt, és a neve soha nem vált túlzottan ismertté.

Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy sajnos a film szereplőválasztásban igencsak mellényúlt. Minden hibája mellett engem mégis lekötött másfél órára, de ez nagy valószínűséggel csak a nosztalgiázás miatt volt.

fantasy | horror | kaland | vígjáték

Az Országút a pokolba című fantasyben két fiatal Los Angelesbe utazik, hogy összeházasodjanak. A páros női tagját, Rachelt zombik egy csoportja rabolja el, hogy... több»

2