2021.02.17 11:56 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 211x
1

Remek koreai sorozat a középkorban, zombikkal felszerelve

Nem bántam meg, hogy rátaláltam erre a középkorban játszódó koreai horrorsorozatra. Nem is emlékszem, hogy egyáltalán szemügyre vettem bármikor is egy ilyen jellegű alkotást, ami a középkorban játszódik, a kínai szokásokat mutatja be, és egy teljes zombiapokalipszissel kell megküzdeni.

Két szál fut végig a sorozaton, melyek kötődnek egymáshoz. Gondolok itt elsősorban a kínai dinasztiákra, ármányokra, cselszövésekre, a trónért való küzdelemre, és ott van mellette egy betegség, amely élőholtakká változtatja az embereket. Jól felépített, izgalmas, csavarokkal teli sorozat, amely felgyorsítja ezt az egészet a zombik támadásával, és amiért plusz pont jár, hogy nem használják ezt a szót a sorozatban.

Remek koreai sorozat a középkorban, zombikkal felszerelve

A főszereplő, Ju Ji-hoon remekül alakítja az "árván" maradt herceget. Még egy személyt emelnék ki, Seung-ryong Ryut, aki magára öltötte a "gonosz" Cho Hak Joo karakterét. Véleményem szerint elképesztő módon alakította ezt az anti-jellemet, akit semmi más nem érdekel, csak a korona, és ezért bármire képes. Ezt nagyon erős, robusztus személlyel hozta le a vászonra.

Ugyebár régen meg tudtak ijedni a zombis alkotásoktól, de a mai generáció félelemküszöbe átlépte ezt a határt. Ezt a sorozatot sikerült úgy megrendezni, olyan operatőri munkával megcsinálni, ami arra emlékeztetett, milyen jó is volt félni vagy izgulni az adott jeleneteken egy ilyen stílusú horrorban. A másik nagy pozitívum a kosztümök a színészeken. Le a kalappal azok előtt, akik megtervezték, megcsinálták, hiszen nagyon jól visszaadja az abban a korban viselt ruházatot, ezáltal jobban átadta az egész középkor hangulatát.

Voltak elhúzott részek, voltak jelenetek, amik eléggé feleslegesek, lassúk voltak, de összességében egy remek koreai zombisorozatot kaptunk, amit remekül összekötöttek azokkal az időkkel.

akció | dráma | horror | thriller

A sorozat második évadában fokozódik a hangulat, a tét a Csoszinok megmaradása. Halál, dicsőség, kegyetlen összecsapások és az elkerülhetetlen leszámolás várja a nézőket A... több»

1