2021.04.21 10:16 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Pancserek

Háát, nem nyűgözött le ez a film. Sem mint vígjáték, sem mint romantika. Sajnos ezekből keveset kaptunk. A poénok hol túlerőltettek, hol pedig gyengék lettek. Igazán értelme a filmnek? Talán a párkapcsolatot és a barátságot tudom kiemelni, és a homoszexualitás elfogadására irányuló bemutatásokat, utalásokat. Én azt gondolom, mint minden, az életünk része, de ebben a filmben olyan egyveleget kapunk, ami akár valóságos problémákat is tárgyalhat.

A történet eléggé furcsa, hiszen a 20. században hogy valakinek ne legyen barátja, haverja, akivel néha elmegy lógni, az nincs. A családosok körében is az élethelyzetből adódóan mindig előbukkan valaki. Szóval elég furán nézett ki, hogy ezen rágódnak a filmben, és a másik, hogy egy esküvőre készülnek, amikor felteszik a kérdést, hogy miért is az a lány a nagy Ő?

Pancserek

Szóval mire idáig eljutunk, azt hiszem, ezt az ember magában a párjával már megérezte, megtapasztalta, és olyan kötelék alakul ki köztük, ami tényleg boldog szerelmi életet adhat. Nos, a filmben nem ezt látjuk, hirtelen döntés mellett 8 hónap után házasság, semmi előzmény, egy gyors lánykérés és a mindennapokba való betekintés, amit nyerünk. Ez mind sablonos, átlagos, nem érezzük a kötődést sem, csak, hogy két ember egymással él.

Aztán jön ez a barátos sztori... Igen, ez film, és ugyan jól közelítik meg a barátság vonalát, de mégis túllépnek valahol. Szinte átmennek tinédzserbe, és őrültségeket csinálnak, ami talán nem is lenne rossz, de valahol mégis elsiklik a film témája és mindez. A végkifejlet már a döntésekről szól, és az érzelmek is megjelennek halványan.

Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés is közepes. A szereplők közül a két férfi pluszt ad a filmhez, és csak ennyi, de így sem tudják feljebb emelni ezt a produkciót. A hangi és képi effektek is közepesek lettek. Így az értékelésem három csillag, nem több. Nekem a film semmi olyat nem adott, amiért azt mondanám, hogy ez egy jó film. A vígjáték része jó, de a többi sablonos mozi.

Tartalmilag sem tud olyat felmutatni, amire azt tudom mondani, hogy volt ebben a filmben valami, ami megmozgatott. Az érzelmek terén talán a barátság az, amit ki lehet emelni, mást nem. A romantika elvész, a vígjáték része sem tud úgy felemelkedni, hogy egy jót nevettem volna. Egyszer nézhető vígjáték, kikapcsolódásnak elmegy. Üdv, Yosi

67 Spancserek  (2009)

romantikus | vígjáték

Peter Klaven (Paul Rudd) nősülni készül, de az előkészületek során rádöbben, hogy nincs egyetlen barátja sem, akit felkérhetne az esküvői tanú szerepére. Peter elkezd... több»

2