2021.10.08 15:36 Képkockák Olvasottság: 486x
1

Minden nap van napfelkelte és naplemente is. Kiválaszthatod, melyiket szeretnéd. Elindulhatsz a szépség irányába

A Vadon (Wild) egy 2014-ben bemutatott, Cheryl Strayed által 2012-ben írt memoáron alapszik. Ez a film számomra a toplista első helyén szerepel, már vagy fél tucat alkalommal láttam, és minden alkalommal olyan, mint az első megtekintéskor. Cheryl életének egy nagyon nehéz szakaszát dolgozza fel ez a film, és mivel ez valódi történet, érezzük is közben, hogy ilyet írni nehéz volna anélkül, hogy nem volt hasonlóban része az embernek. Főhősünk magánéleti problémáira megoldást keresve elhatározza, hogy végigcsinálja a Pacific Crest túrát, ami mintegy 4800 kilométer teljes egészében, és amire életében egy percet sem készült.

Reese Witherspoon számomra sosem volt egy favorit színész, és nem is gondoltam volna a történet alapján, hogy ő lenne az ideális színész, azonban minden perccel egyre jobban meggyőz minket a színészi játéka, és már a film legelején belefeledkezünk abba, hogy egy színészek által készített produktumot nézünk. Szinte olyan érzés a filmet nézni, mintha egy rég látott barátunk mesélne az életéről, és a szemünk előtt látnánk mindazt, amiről beszél.

Minden nap van napfelkelte és naplemente is. Kiválaszthatod, melyiket szeretnéd. Elindulhatsz a szépség irányába

Figyelem, ez nem egy egyszerű, könnyen emészthető film, nagyon komoly mondanivalója van, és azok, akiknek az életben voltak igazán nagy nehézségei, átérzik újra mindazt, amit akkor éreztek. De vajon megéri egy ilyen lelki hullámvasút egy film miatt? Én úgy gondolom, hogy igen. Minden eseménynek, filmnek, cselekménynek vagy történetnek van egy lezárása, de mi van, ha nem jött még el ez a pillanat? Talán ez az a „pillanat” amit megragad ez a film, a probléma és a végkifejlet közötti időszakot olyan szépen mutatja be, mint talán semmilyen másik film.

Akik nehezen viselik a lelkileg megterhelő filmeket, azoknak csak azt tudom üzenni, hogy megéri végignézni, ugyanis a sok megpróbáltatás végén egy igazi katarzist élhetünk át a főhőssel együtt, aki befejezte útját 94 nappal és 1800 kilométerrel a háta mögött. Általában ajánlást fogok tenni, hogy a saját élményeim szerint a szinkronos vagy eredeti hang tetszett-e jobban. Jelen film esetében mindenképpen azt ajánlom, hogy szinkronosan nézd, a szinkronszínészek remek munkát végeztek, és sokkal jobban átérezhető minden pillanata a történetnek!

75 Vadon  (2014)

dráma | életrajzi

Egy nap a hosszú évekig tartó kilátástalanság, egy tönkrement házasság és a heroinfüggőség elől menekülve Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) életre szóló döntést hoz:... több»

1