2021.12.21 08:33 Zoltán384279 Olvasottság: 207x
2

A könyveket olvasóknak nem ajánlott!

A második évad indulása óta minden nap kijött legalább egy kritika, és egy kivételével mindegyik fikázza a filmet. Természetesen egy kivételével mindegyik írója olvasta a könyveket. Ki lehet találni, ki nem olvasta. Ja, ha már ennyire leragadunk a könyveknél, mindenki a Witcher szót használja a filmre és a szereplőkre. Nekik elmondanám, hogy a könyvek címe: (dobpergés) Wiedźmin! Magyarul: Vaják! És ez már az első megjelenéstől így van. Attól, hogy valaki csinált egy idétlen FPS-játékot, aminek a címéről a játékosok nem hajlandók lemondani, attól még így van. Szóval maradjunk már a Vajáknál.

Én úgy kezdtem el nézni ezt a sorozatot, hogy lövésem nem volt róla, miről szól, csak annyit tudtam, amit leírtak. Már akkor sem tetszett sok embernek, mert arra számítottak, olyan lesz, mint a Trónok harca. Szerencsére nem olyan lett. Aztán megnéztem az előzetest, és gondoltam, adok neki egy esélyt. Először még furcsa volt. A harmadik rész után viszont tudtam, hogy nem lesz megállás. Egy dolog zavart. Szerintem Ciri túl sok szerepet kapott az első évadban. Elég lett volna 1-2 részbe belerakni. Sok emberrel ellentétben nagyon tetszett, hogy ugráltak az időben, és ettől kicsit kiszámíthatatlan lett az egész. Nem tudtam, mikor és hol járunk. A végére pedig kiderült minden. A második évadban is tetszettek azok a változtatások, amik jöttek. Itt már tényleg volt szerepe a hercegnőnek, az is bejött, hogy Yennefert gyengének és törékenynek látjuk, Geralt meg néha már mosolyog. (De azért remélem, hogy később visszatérnek az erős varázslónő és morcos vaják pároshoz.)

A könyveket olvasóknak nem ajánlott!

A film készítői lemondták, hogy senki ne számítson arra, hogy követni fogják a könyveket. Csak szemezgetnek belőlük. Hogy sokkal több szörny lesz (amik szerintem elég idétlenek lettek), és kevesebb párbeszéd. Tegyük hozzá, hogy ha erre van igény, akkor tényleg így kell csinálni. Az író is elmondta, hogy tetszik neki. Akkor nem tudom, az olvasók mit háborognak. Gondoljunk bele, mi lett volna, ha Spielberg úgy csinálja meg a Jurassic Parkot, ahogy Crichton leírta. Vagy teljesen más irányba mentek volna tovább, vagy nem is lett volna folytatás. A Hobbit 3 része összesen 12 órás lett, pedig a könyv 300 oldal. Az utolsó része, Az öt sereg csatája a könyvben egy fejezet. Szóval, ha valaki nem tudja elfogadni, hogy egy film teljesen más, mint egy abból készült film, akkor ne nézze meg. Vagy maradjon csendben, ha nem tetszik neki, mert csak elveszi mások kedvét tőle. Azt hiszik miattuk róla, hogy nem jó, pedig nagyon is jó! A rasszizmus meg a homokozás meg már kötelező a mostani filmekben, mert ha nincs bennük, nem is hagyják őket megjelenni. Nekem se tetszik a sok homokos, de ez van.

Az olvasott kritikában leírtak alapján pedig lehet, hogy még vagy kétszer meggondolom, hogy elolvassam-e a könyveket. Egyszer már nekiültem, de most már nem vagyok biztos benne, hogy megéri rászánni az időt. Egyszer már elkezdtem, és nem tetszett. És eddig összesen 1 olyan könyv volt, amiből filmet csináltak, ami nem tetszett. Lehet ez lesz a második. Mindenesetre most már tudom, hogy a kettőnek csak a címe közös. És nem érdekel. Lehet mind a kettő jó. A sorozat jó, bárki bármit mond. A már 90-es években is idétlennek számító technikai megoldások, a Zach Sniedert idéző röhejes harci jelenetek és a kiszámíthatóság ellenére is bőven 4*. De a fanyalgók miatt már csak azért is 5!

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus

Meggyőződve arról, hogy Yennefer életét vesztette Sodden csatájában, Geralt odaviszi Cirilla hercegnőt, ahol a legbiztonságosabbnak érzi - Kaer Morhen várába. Amíg a kontinensen... több»

2