2022.01.02 21:05 Klauka89 Olvasottság: 371x
2

A pillangó nem él sokáig, de szép élete van

A múltkor hirtelen két Alzheimer-kórt feldolgozó filmet is találtam, olyanokat, amelyek nem maiak, mégsem láttam őket korábban. Az egyik a Felejthetetlen utazás c. film volt, amiről a napokban már írtam véleményt, a másik pedig a Megmaradt Alice-nek.

Julianne Moore profi színésznő, nagyon szeretem, és ezért az alakításért méltán kapott Oscar-díjat. Alec Baldwin ingoványos talaj számomra, mert ebben ugyan jól játszott, azonban volt olyan filmje, amiben hatalmas csalódás volt, a bajt csak tetézte, hogy ráadásul moziban láttam (Amit nem akarsz tudni a szüleidről), az siralmas volt.

A pillangó nem él sokáig, de szép élete van

Kristen Stewardot a Twilight-trilógia után ebben a filmben látni üdítő volt, rá tesz megjegyzéseket a nővére - és most spolier jön -, hogy miért nem ott él, ahol az anyja, mégis ő az, aki a legtöbbet törődik a nő lelkével, és aki igazán kiváncsi arra, hogy hogy érzi magát az édesanyja. A szinkron rendben volt, biztosan elolvasom a könyvet is, amelyből a film készült. Még egyszer meg kell jegyezzem, hogy hihetetlen Moore mennyire jól hozza a napról napra egyre jobban leépülő nőt. Azt hihetjük, hogy apránként fognak majd megváltozni a dolgok, a memóriazavar és az emlékek. Először csak egy szóra nem emlékszik, aztán meg nem ismeri meg a családtagjait. Borzalmas lehet ezt átélni. Julianne mindent elolvasott, amit csak talált erről a rejtélyes és titkozatos betegségről, illetve alzheimeres betegeket látogatott, hogy mindent megtudjon, ami ahhoz szükséges, hogy hitelesen és önmagához méltóan el tudja játszani a szerepét. Az meg, hogy ő kérte, hogy Baldwin játszhassa a férjét, szerintem nagyon édes. :) A filmnek - úgy éreztem - hirtelen lett vége, de a záró rész nagyon megható lett.

dráma

Alice Howland, a nyelvészprofesszor boldog házasságban él, három felnőtt gyermeke van. Egy nap egy szörnyű kórt diagnosztizálnak nála, melynek következtében elfelejti a... több»

2