2022.03.12 08:18 Crystaldeer Olvasottság: 157x
3

Váltakozó filmstílusok, összezavarodott jelenetrendező, középszerű alkotás

Nagyon vártam ezt a filmet, mert kíváncsivá tett az előzetese... kár, hogy csalódnom kellett benne.

Az első 20 perc vagy talán fél óra olyan volt, mint valami családi tinifilm, a lány gyerekes hangja még dobott is ezen a hangulaton, talán csak a szellemként megjelenő anya suggallotta azt, hogy ez thriller lesz majd, csak várjuk ki... aztán jött az a bizonyos éjszaka. Nagyon tetszett ez az "időutazásos" elgondolás, csak sajnos nem sikerült jól ábrázolni. A nézőt először arra terelik, hogy a lány saját magát képzeli el a 60-as években, csakhogy több helyen hibák vannak a filmben. Pl.: tükörjelenetek - a lány eredeti külsője csak a tükörben látható - ezzel most azt fejezné ki, hogy egy szellem, mert ugye a szellemek csak a tükörben látszódnak (pl. az anyja is), őt mégse látja senki, csak mi, nézők. Aztán kívülről figyeli az eseményeket, mint egy időutazó; aki visszament az időben és lát egy jelenetet. Ez a kettőség többször váltakozik; egyszer ő a lány, átélve a fizikai érintést (nyakkiszívás), aztán külső szemlélő, aki bele akar avatkozni a dolgokba (tükörösszetörés, vagy ágy mellől nézi végig a gyilkosságot), szóval ez a kettőség így túl zavaros cselekményű.

Váltakozó filmstílusok, összezavarodott jelenetrendező, középszerű alkotás

Végül persze kiderül, ki volt az a bizonyos lány, és az egész film valami zombis hülyeségbe csap át... ráadásul teljesen abszurd volt az is, bár maga a tény tényleg thrillerbe való és sokkoló, hogy a 15 férfi (nem számoltam) mind ott volt a padlóban eltemetve... csak azt felejtette el a történetíró, hogy itt egy sorházról volt szó és így teljesen hülye ötlet volt ezt így betenni, hiszen már egy hullának is orrfacsaró a bűze, nemhogy 15 embernek... még a szomszéd étterembe is megérezték volna 20-30 évvel ezelőtt, bocs, ezt nem hagyhattam ki. Ez akkor állhatta volna meg a helyét, ha egy különálló házról van szó valahol vidéken. Így a film számomra egy teljesen középszerű alkotás lett, elrontva egy amúgy nagyon jónak indult történetet.

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy fiatal, szenvedélyes divattervezőnő titokzatos módon a hatvanas években találja magát, ahol találkozik a példaképével, egy káprázatos wannabe énekesnővel. Csakhogy a... több»

3