2022.04.16 00:39 Gábor390920 Olvasottság: 264x
2

Folytatódhat a varázslat (?)

A Legendás állatok és megfigyelésük 2016-ban tovább bővítette a Varázslóvilágot, amelyet az ezredfordulón megismerhettünk J. K. Rowlingnak köszönhetően. A Harry Potter-filmek után az 1900-as évek első felében találjuk magunkat, ahol a legendás állatok mellett Gellert Grindelwald kap nagyobb szerepet.

Az első két film után Grindelwald tovább szövi gonosz tervét, egyre több követőt szerez maga mellé. A másik oldalon Dumbledore "serege" áll, akik minden tudásukkal azon vannak, hogy megállítsák antihősünket.

Folytatódhat a varázslat (?)

A három film közül talán ez a leglátványosabb, valamint a legtöbb helyszínnel dolgozó történet is. Megismerhetjük az 1930-as évekbeli Németország varázslóvilágát, a történések pedig egyre közelítenek a második világháborúhoz, amely már a hangulaton is érződik. Visszatérünk a Roxfortba is, az ikonikus filmzene pedig instant libabőrt eredményez a rajongóknál. A különböző Mágiaügyi Minisztériumok is visszaköszönnek, ahogy Jacob cukrászdáját is láthatjuk Amerikában.

Tina karaktere nem szerepelt az előzetesekben, sem a posztereken, ezért aggódtam egy kicsit, hogy kiírták a történetből, mert a színésznő bírálta J. K. Rowlingot a kétes kijelentései miatt, de szerencsére láthatjuk két jelenet erejéig.

Johnny Depp lecserélése Mads Mikkelsenre nem is lehetett volna jobb választás, hiszen Mikkelsen remekel a szerepben, a kémia remekül működött közte és Jude Law között.

Ezra Miller botrányai után kétséges, hogy visszatér a következő filmekben (már ha elkészülnek), de karakterének története így is kerek tud lenni.

Az előző részben felmerült kérdések nem mindegyikére kapunk választ, de Dumbledore-ék titkaihoz is közelebb kerülünk, amelyek már az utolsó Harry Potter-filmekben is felmerültek.

Ha a film a mozikasszáknál jól teljesít, akkor biztos érkezik a folytatás, de addig elég kétesélyes. Ha mégsem kapnak zöld utat a készítők, a rajongók félig-meddig korrekt lezárást láthattak a vásznon némi Harry Potter-nosztalgiával.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»

2