2022.05.01 09:32 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 367x
2

A fiam és az én közös kedvencem, ebben nincs vita.

Jó, oké, kezdjük a legelején.

A halállista egy japán manga-sorozat, amelyet eredetileg Óba Cugumi írt, és Obata Takesi illusztrált, majd néhány évre rá egy anime-sorozat is készült belőle.

A fiam és az én közös kedvencem, ebben nincs vita.

Maga Cugumi jelentette ki, hogy azért ezt a sorozatot készítette el, mert már nem volt kedve "harcos" sorozatot csinálni, Ezekből a fajta sorozatokból pedig amúgy is hiány van. A munka gyorsan, és precízen ment, ezt a végeredmény tökéletesen megmutatja.

Gondolhatjátok, hogy reggelig itt ülnék, és körmölhetnék, ha úgy igazán le szeretném írni, miről is szól ez a zseniális kis sorozat.

Araki Tecuro, az anime rendezője sok manga-elemet próbált belecsempészni az animébe, főleg ami azzal foglalkozik, mennyire változunk meg a hatalomtól, mennyire maradunk emberek.

Remélem, azt senki nem gondolja komolyan, hogy szóról szóra elmesélem, mi is a lényeg, de pontokba szedem, hogy miről szól majd a gyönyörűen megrajzolt kis film.

A fiam beszélt rá a megnézésére, hiszen ő hatalmas nagy manga-, és anime-rajongó.

Az anime egyik főszereplője Yagami Light, egy okos, és intelligens srác, aki szó szerint megvetéssel teli undorral tekint az őt (is) körülvevő romlott világra. Light egy jómódú család sarja. Jóképű, intelligens, és mégis...

Pszichopata.

Rendőr apja sem fedez fel semmit, a kívülről tökéletesnek tűnő fiún.

A másik főszereplő egy halálisten (Shinigami), maga a nagy Ryuk. Mint látjuk, a többi istennel együtt már nagyon unatkoznak, és kitalálnak egy játékot. Leszállnak az emberek közé, és titokban megfigyelik őket. Sőt, mindezt tovább fokozva, egy gonosz dolgot, a halállistát is ledobják, mintegy szórakozásképpen az emberek közé. Aki megtalálja, annak hatalmában áll használni is azt. Light megtalálja a listát és Ryuk hatalmas meglepetésére nem ijed meg a felkínálkozó lehetőségtől, sőt!

Ryuk megrökönyödésére Light új távlatokat nyit a könyv használata kapcsán.

Light élvezi a kivégzéseket. Light magát Ki-Ra-nak nevezi, ami igazságosztó istent jelent.

Új világrendet talál ki, élet-halál ura lesz. Követői lesznek, és kialakul egy kultusz körülötte.

Tipikus narcisztikus személyiség, akinek a génjeiben van a bukás.

És itt jön a képbe a titokzatos "L" ügynök, aki méltó ellenfele lesz Lightnak, vagyis Ki-Ra-nak.

Elindul közöttük egy halálos kimenetelű macska-egér játék, egy kreatív sakkjátszma.

A film egyik zseniális eleme, hogy Yagami Light és "L" tökéletes tükörképei egymásnak. Zseniális fordulatai miatt néha csak pislogunk a történet szövését figyelve. Az ellenfelek rengeteg alkalommal meglepik egymást, ilyen-olyan trükkökkel megspékelve, a helyzetek alakulását látva tátva marad a szánk.

Ki-Ra pszichopata énje segítségére van a harcban, így a legtöbbször "L" indul hátrányból.

Induljon tehát a harc, és nekünk az élmények kimeríthetetlen tárháza.

Egy szépen elindított, egyenletesen, magas fordulatszámon pörgő sorozat, ami a rajongóknak kötelező, és az animékkel ismerkedőknek tökéletes választás lehet.

Az emberi és isteni dolgok zseniális felvezetése, együttélése, feldolgozhatatlansága, fájdalmas felismerései.

Mi nem ők vagyunk, és ők nem mi. Mi a cél? Van-e jó befejezés? Tessék rá időt szakítani, mert csak tanulni lehet belőle.

Nem fotelből, de a nagy monitoron, a képernyőre tapadva néztem a sorozatot.

Sajtos chips, és üres zöld tea.

Nehogy nőjön a pocak!

animáció | dráma | fantasy | krimi | misztikus | thriller

A kiváló tanuló Light Yagami egy nap talál egy könyvet, melynek címe Death Note - A halál könyve. A használati utasítás szerint elég csak leírni a személy nevét és felidézni... több»

2