Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

A halállista (2006-2007)

Death Note: Desu nôto
Filmadatlap
 
51
Szereplők
12
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Videók (1)

 
Diabolus   2022. 12. 16.

legújabb vélemény

0
Örök kedvenc

Nem vagyok egy anime-fan, de ez valami eszméletlen jó történet. Mindenkinek látnia kell egyszer az életben!

 
Sabnock Sanatory   2022. 05. 01.

3
A fiam és az én közös kedvencem, ebben nincs vita.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó, oké, kezdjük a legelején. A halállista egy japán manga-sorozat, amelyet eredetileg Óba Cugumi írt, és Obata Takesi illusztrált, majd néhány évre rá egy anime-sorozat is készült belőle. Maga Cugumi jelentette ki, hogy azért ezt a sorozatot készít... teljes kritika»

6
 
Yosihiro   2022. 06. 12.

1
A halállista

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Végignéztem ezt a sorozatot amit természetesen részenként is véleményeztem. Ez a történet megérdemli a kiváló kifejezést és ezzel akár mindent el is mondtam. Nézzük kicsit részletesebben. Kezdjük a zenével ami szerintem a bevezető opening hát az nem az én stílusom , de valahol kapcsolódik a sorozathoz. A történt viszont zseniális és adjuk hozzá az animációt ami szintén a kor technikáját nézve remek lett. Így kapunk egy olyan klasszikus animét ami ebben a műfajban igen magasra teszi a lécet. Méltán nevezhetem klasszikusnak, mert igen ebből már film is készült ami szintén nagyon jó lett de valahol mégsem tudja azt az érzést visszaadni mint egy anime. Mangában olvasva is más más érzéseket kelt az emberben hisz ot a mozgás csak képkockákként jelenik meg előttünk amit a képzeletünk rak össze. Szóval így megnézve minden részt azt tudom mondani remek ebben a krimi , psycho thriller-ben és csak ajánlani tudom akár egyszuszra megnézni vagy részenként remek kikapcsolódás. Az embernek szinte már az az érzése, hogy filmet néz mert annyira el tudja varázsolni az összhatás , érdekesség amit mutat az anime. Színvilágával és jellegzetes vonásaival pedig még élvezhetőbbé tudják tenni mint egy igazi filmet. Üdv Yosi

 
Megamovie   2016. 02. 25.

1

A történet szerint Yagami Light egy magába forduló egyetemista egy nap talál egy naplót amiről kiderül hogy egy halálisten halálistája. Light időközben kitapasztalja a lista használatát(bele kell írni az illető teljes nevét és meg kell határozni a ha... több»

 
KCintia   2020. 11. 01.

0
Tökéletes, eszméletlen

A történet egyedi, és nagyon kiválóan meg is lett alkotva. Izgalmas, feszültséggel teli, zseniális. A vége meg... huhh! Ajánlom mindenkinek.

 
Vágottszemű   2019. 02. 06.

0

Nekem tetszett az anime. Egyik legjobb nyomozós anime. A halállista ötlete is zseniális. Mindenképp megéri megnézni egyszer az életben. Ez egy alap anime.

 
Kanyi   2020. 12. 21.

0

A sorozat logikája és gondolkodása zseniális, továbbá nem hagyja, hogy a néző ráunjon a történetre, folyamatosan fenntartja a figyelmet, és ez az egyik legnagyobb erénye.

 
Alapvetően kevés olyan sorozatot vagy filmet tudok felidézni, amit többször is szívesen megnéztem. Kivételek azért akadnak, és a Death Note egyértelműen közéjük tartozik. Idén éppen az ösztönzött a sorozat újranézésére, hogy a Netflix feldolgozta egy egész estés film formájában. Így a kritikám második része a legújabb adaptációról fog szólni. Úgy gondolom, hogy ez egy maradandó alkotás. Aki teheti mindenképpen nézze meg, nem fog csalódni.

8/10 több»
 
Ha kedvet kaptatok hozzá, vagy új szemlélettel ajándékoztalak meg benneteket, kérlek jelezzétek, de szívesen olvasom a ti észrevételeiteket is az animével kapcsolatban. Addig is azzal szeretném zárni az értekezésemet, hogy ez egy igazi ötcsillagos sorozat, így az összes epizódjával együtt.
Értékelés: 10/10 több»