Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

A halállista (2006)

Death Note: Desu nôto
Filmadatlap
 
51
Szereplők
6
Vélemények
21
Képek
1
Videók
A halállista
 
Megamovie   2016. 02. 25.

A történet szerint Yagami Light egy magába forduló egyetemista egy nap talál egy naplót amiről kiderül hogy egy halálisten halálistája. Light időközben kitapasztalja a lista használatát(bele kell írni az illető teljes nevét és meg kell határozni a halála pontos körülményeit) és elhatározza hogy megtisztítja a várost a bűnözéstől Kira álnéven ,ezzel "újvilágrendet" teremtve ,ám Light már nem tud leállni akkor sem amikor a városban rohamosan csökken a bűnözések száma.Ezekre a rejtélyes gyilkosságokra figyel fel egy L nevű profi magándetektív és elhatározza hogy megállítja a rejtélyes Kirát. Összességében talán ez a legjobb anime sorozat amit láttam ,az L és a Light közötti kémia félelmetesen jó ,a mögöttes filozófiai tartalmára pedig egyszerűen nem találok szavakat,tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek.

 
Vágottszemű   2019. 02. 06.

Nekem tetszett az anime. Egyik legjobb nyomozós anime. A halállista ötlete is zseniális. Mindenképp megéri megnézni egyszer az életben. Ez egy alap anime.


 
Zsolti01   2019. 06. 17.

Zseniális, a legjobb animék egyike, tele fordulatokkal, nyomozással, minden ami egy zseniális animéhez szükséges. Nem lehet leírni szavakkal, mennyire jó ez az anime.

 
Kicc   2016. 02. 28.

Ez a film sokat nem tesz hozzá az animéhez (sőt, szerintem mondhatjuk azt, hogy semmit nem tesz hozzá), ugyanakkor hasznos lehet, ha nosztalgiázna egyet az ember, szeretné feleleveníteni a történéseket, ugyanakkor viszont nincs kedve sok-sok órányi anime epizódot végignézni. Remekül összefoglalja az anime körül-belül háromnegyedét, egészen addig a bizonyos halálig, ami fordulópontot jelent a történetben.

 
Tothem   2019. 03. 24.

Az animék világa elég zárt és sokmindenben más, mint az, amikhez szoktak itt az emberek. A halállista viszont tökéletesen érthető azok számára, akik hajlandók elvonatkoztatni attól, hogy ez egy "rajzfilm". SPOILER: A történet alapja, a halállista és annak működése egyedi. Én még nem láttam hasonlót. Egyértelműen fikció és nem is az a lényege, hogy valóságosnak tudjuk elképzelni, mint mondjuk a sci-fi-k nagy részét, hanem az, hogy az emberek mennyire képesek kifordulni magukból, ha hatalmat kapnak. Végignézni két zseni viadalát pedig mindig élvezetes, főleg, ha olyan szinten van kidolgozva, mint itt. A végső lezárás után is elgondolkodtat, hogy a jó és a rossz viadala valóban ennyire kiélezett volt-e, vagy útközben mindketten elestek.

 
Ha kedvet kaptatok hozzá, vagy új szemlélettel ajándékoztalak meg benneteket, kérlek jelezzétek, de szívesen olvasom a ti észrevételeiteket is az animével kapcsolatban. Addig is azzal szeretném zárni az értekezésemet, hogy ez egy igazi ötcsillagos sorozat, így az összes epizódjával együtt.
Értékelés: 10/10 több»
 
Alapvetően kevés olyan sorozatot vagy filmet tudok felidézni, amit többször is szívesen megnéztem. Kivételek azért akadnak, és a Death Note egyértelműen közéjük tartozik. Idén éppen az ösztönzött a sorozat újranézésére, hogy a Netflix feldolgozta egy egész estés film formájában. Így a kritikám második része a legújabb adaptációról fog szólni. Úgy gondolom, hogy ez egy maradandó alkotás. Aki teheti mindenképpen nézze meg, nem fog csalódni.

8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.