2022.05.16 17:22 Tonyka Olvasottság: 342x
2

Tabuk nélküli hentelés

Az alapsztori nem túl bonyolult. Láttunk már hasonlót elég sokszor. Roppant egyszerű bosszúállós sztori. Kisebb csavar van, de nem egetverő, túl nagy meglepetés nem éri az embert.

Valahol kicsit sejthető a dolog.

Tabuk nélküli hentelés

Nem igazán ismerem a skandináv mitológia elemeit. A rengeteg autentikusnak mondott jelenettel nem tudtam mit kezdeni, illetve nem tudtam őket értelmezni. Többször komplett őrültnek néztek ki. Van itt kántálás, tűz körül ugrálás, vallási hiedelmek. Kicsit nyakon öntötték misztikummal, kb. ennyi. Elég sötét az egész film, nyers, brutalitásban és vérben nem igazán van hiány. Nincsenek tabuk, gyerekek, nők, férfiak, nem számít, van hentelés rendesen. A szereplők kiválasztásában nem igazán hibáztak, a főszereplő fizikuma nagyon passzolt a szerepéhez. A hang pazar volt, részletező, igazi csemege, pedig nem egy robbantásos akciófilm. A dialógusok hangja megér egy külön misét, jó volt hallgatni. A kép is rendben, de nem egy túlszaturált színkavalkádos darab. Minden kopott, fakó, sötét tónusú. Ettől függetlenül valahogy nem élem ezt a skandináv mitológiás dolgot. Nem rossz film, a vége nem klasszikus.10/6-ot megér, de nem kimagasló. Mer kicsit más lenni, kérdés ki mennyire tudja ezt megemészteni.

66 Az Északi  (2022)

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | történelmi

SkyShowtime (2023.02.14.)

A 10. század Izlandján járunk, amikor egy fiatal herceg bosszút esküszik apja halála után. A férfi nem nyugszik, amíg meg nem találja a gyilkosokat, és meg nem fizet a... több»

2